reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czop śluzowy ?

Wklejam zdjęcie i od razu zaznaczam,jak ktoś jest wrażliwy na takie widoki to z góry przepraszam
Jestem w prawie 21 tygodniu jest to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe a tu wiem ze są bardziej doświadczone dziewczyny,od wczoraj wypływa ze mnie dziwny glutowaty śluz,zawsze był wodnisty a wczoraj cały papier był taki,zastanawiam się jak wyglada czop sluzowy i czy to to ? Wraz z tym śluzem zauważyłam ze mój brzuch opadł i czuje kłucie czasami tam na dole ,proszę nie oceniajcie,panikuje bo to ciąża po 4 latach starań upragniona i bardzo boje się ja stracić a 21 tydzień to za wcześnie na poród :(
.

Ostatnia edycja:
reklama
Popatrz w wojsku google na zdjęcia czopu śluzowego. One dobrze go odzwierciedlają. Jeśli się boisz idź do lekarza skonsultować, nawet na IP. Tym bardziej, że wszelka zmiana w ciąży powinna być skonsultowana z ginem. Polecam posiewy. Wiem co znaczy przedwczesny poród, bo urodziłam w 26tc (zwłaszcza po długich staraniach). Mimo, że to wygląda raczej na więcej śluzu warto to skonsultować z lekarzem.

Tak jak pisze @Destino skonsultowałabym to z lekarzem, bo różne nieleczone infekcje mogą być w skutkach groźne. Niektóre mogą powodować skracanie szyjki i poród przedwczesny. Według mnie też to nie jest jeszcze czop

Do góry