reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czeste odawanie moczu przez 16miesieczne dziecko

marysia868

mama Macieja
Miasto
łódź
Witam mamy taki o to problem. Nasz syn ma 16 miesiecy i od okolo tygodnia strasznie przesikuje pampersy, nie sa one zamale. Pierw myslalam ze to jest kwestia duzej ilosci wody pitej , ale kiedys pil tyle samo i tyle nie sikał, ale jak sie prszyjzalam to on wcale tak duzo nie pije, a przsikuje sie strasznie, po 3 godzinach jesli nie zmienie mu wczesniej pampersa, a normalnie zmieniam co 4 godziny. Pampers wazy chyba ze 3 kg, poza tym mokre sa spodenki i bluzka i to samo jest w noy, staram sie nie dawac mu duzo picia przed samym snem albo wogole, ale rano albo w nocy juz jest przesiusiany.Podczas zmiany ciezkiego pampersa tez zdarza sie ze nie zdaze nalozyc drugiego a on juz nasikal gdzies
Nie wiem co zrobic, czy to moze cos z nerkami i powinam isc do lekarza.

Kolezanki mowia ze ich dzieci tez duzo pija, i czesto sikaja ale nie w takich ilosciach.

reklama
marysiu najlepiej będzie jeśli dasz do badania mocz i pójdziesz z wynikiem do pediatry.
W mojej przychodni w badaniu ogólnym robią też taki ogólny poziom bakterii, ale ja robię też przeważnie posiew. Badanie ogólne będziesz miała już następnego dnia, a posiew dopiero po 5 dniach. Jeżeli badanie ogólne wyjdzie ok to mimo wszystko poszłabym do pediatry, tak na wszelki wypadek, chociaż wydaje mi się, ze z dwojga złego lepiej że sika dużo niż miałby nie sikać.
Możliwe że to zapalenie pęcherza, ale jeśli w moczu nie bedzie bakterii to dostaniecie pewnie jakiś Furagin i tyle.

cukrzyca u niemowlat bywa niezmiernie sporadycznie i towarzysza jej objawy ktore niepokoja bardziej niz czeste siusianie. bardziej sklanialabym sie ze moga byc to bakterie w moczu, zrob badanie moczu i wszystko bedzie jasne

martaik, mojej koleżanki córka w wieku 2 lat strasznie zaczęła się przesikiwać, a mało piła, niestety się okazało, że ma cukrzycę insulinozależną i baardzo wysoki poziom cukru. Przez to jestem przeczulona na taki symptom. Więc nie można tego wykluczać, ale oczywiście bakterie w moczu też mogą być od jakiegoś zapalenia.

reklama
dzieki, w nastepnym tyg napewno pojdzie my do lekarza, bo teraz ma urlop.
chco do nocnika tez nad tym myslalam, ale on niedawno nauczyl sie chodzic i jeszcze ne robi tego tak pewnie wiec z nocnikiem jeszcze poczekam

reklama
Do góry