reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ja też tutaj nie mam nikogo, jeśli chodzi o koleżanki.Ale jakoś z Włoszkami nie chce się zaprzyjaźniać, nie brakuje mi ich towarzystwa.Mój mąż na szczęście jest Polakiem i mam tu teraz moją mamę, która przyjechała mi pomóc.Nasza starsza córcia chodzi tu do przedszkola, a ja do niedawna dorabiałam, ale teraz siędzę już w domu.Za rok najprawdopodobniej wracamy do Pl.Nie wyobrażam sobie tu osiąść na stałe.Na razie czekamy na Małgosię:-)

reklama
Ja mam tu duzo znajmoych ale wiekszosc to oczywiscie przyjaciele ukochanego...wiekszosc to wspaniali ludzie, glownie mezczyzni...gorzej z wloszkami :)

Mieszkam w rejonie toskania:-) Mam 23 lata i we Wloszech jestem dopiero pol roku:-) Moj m jest Polakiem. Troszke przeraza mnie to wszystko jezyk narazie znam slabo naszczescie mnieszka tu z nami moja tesciowa jest tu od 10 lat wiec pomoze mi troszke z alatwianiem spraw lekarza i badan. A wlasnie co do badan jakie badania w czasie ciazy wykonuje sie we Wloszech?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witaj Lila, byłaś już na pierwszej wizycie?Jak pojdziesz to lekarz ci zleci badanie moczu, krwi i zrobi usg.U mnie tak to wyglądało.
Dziewczyny ja trochę z innej beczki, wiecie może czego się używa we Włoszech do pielęgnacji pępka u noworodka.Z góry dziękuję za odpowiedź

jeszcze nie bylam u lekarza ale niebawem sie wybieram:-) a co do pielagnacij pepuszka nie mam pojecia czego sie tu uzywa wiec ci nie pomoge:-(. Mam jeszcze pytanko moze polecicie mi jakis krem przeciew rozstepom ktory tu mozna kupic i sprawdzil sie w waszym przypadku badz slyszalyscie jakies dobre opinnie o nim:-)

najlepsze jest olio di mandorle.kupisz to w aptece, jak trafisz na taki jak w pudełku na krem to super ja go używałam w pierwszej ciąży.Sprawdził się super.teraz używam olejku lub zwyklej oliwki bambino.

Ja wszytskie kosmetyki jakich uzywam mam jeszcze z polski, jutro wyjezdzam na 10 dni ostatni raz w tym roku buuuuuuu, to sie jeszcze zaopatrze.Ale zaintersowalo mnie to olio di mandorle zapytam w naszej aptece.Kannah o ten pepuszek to zapytaj lekarza albo w aptece najlepiej, albo moze masz jakas kolezanke co rodzila to bedzie wiedziec na pewno.Pozdrawiam Was dziewczynki i zycze udanego weekendu :)

reklama
Do góry