reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwone policzki u niemowlaka

Witam, mój mały od 5 miesiąca ma straszne rumieńce na policzkach. Załączyłam zdjęcie. Synek jest na mm od pierwszego dnia życia mleka nie zmieniałam. Kołek nie było jedynie ulewania i czkawki. Do 5 miesiąca ten problem nie występował policzki były jasne jak reszta skory. Mieszkania nie przegrzewam wiec tez wątpię żeby to było od temperatury. Czy może to być jednak alergia na mleko? Pediatra powiedziała ze skoro dobrze przybiera na wadze to mleka nie zmieniać a problem zaczerwienionych policzków zbagatelizowała. Dodam ze skóra jest tak jakby popękana i delikatnie się błyszczy.
59BF0A55-9F91-45F0-8236-325A3AE5FD24.jpeg

reklama
Rozwiązanie
Witam, mój mały od 5 miesiąca ma straszne rumieńce na policzkach. Załączyłam zdjęcie. Synek jest na mm od pierwszego dnia życia mleka nie zmieniałam. Kołek nie było jedynie ulewania i czkawki. Do 5 miesiąca ten problem nie występował policzki były jasne jak reszta skory. Mieszkania nie przegrzewam wiec tez wątpię żeby to było od temperatury. Czy może to być jednak alergia na mleko? Pediatra powiedziała ze skoro dobrze przybiera na wadze to mleka nie zmieniać a problem zaczerwienionych policzków zbagatelizowała. Dodam ze skóra jest tak jakby popękana i delikatnie się błyszczy.Zobacz załącznik 937877
Witam, mój mały od 5 miesiąca ma straszne rumieńce na policzkach. Załączyłam zdjęcie. Synek jest na mm od pierwszego dnia życia mleka nie zmieniałam. Kołek nie było jedynie ulewania i czkawki. Do 5 miesiąca ten problem nie występował policzki były jasne jak reszta skory. Mieszkania nie przegrzewam wiec tez wątpię żeby to było od temperatury. Czy może to być jednak alergia na mleko? Pediatra powiedziała ze skoro dobrze przybiera na wadze to mleka nie zmieniać a problem zaczerwienionych policzków zbagatelizowała. Dodam ze skóra jest tak jakby popękana i delikatnie się błyszczy.Zobacz załącznik 937877
Kup wapno bezsmakowe w syropie. Nie zaszkodzi a zobaczysz czy pomoże. Córka miała wiele razy takie policzka , ciężko stwierdzić jaka była tego przyczyna. Podawałan wapno, dużo nawilzalam buzie. Kup Linocholesterol A+E, krem cholesterolowy z witaminami A i E, 50 g bardzo fajny, wydajny - w aptece.

reklama
Mozliwe ze to alergia na mleko, u mnie bylo podobnie. Spróbuj przemywać czerwona skórę krochmalem, a później posmaruj wazelina nie zaszkodzi A u mnie pomogło.

Rozwiązanie
Hej i wiadomo co powodowalo takie czerwone policzki u dziecka???
Moj ostatnio tez ma zaczerwienione ale nie szorstkie i nie gorace, bez krostek. Je mleko moje i mm , kaszke i zupki początkowe. Ida zeby bo zjada wszystko i slini sie na potęgę. Ze stron y brzuszka nie ma nic niepokojacego. Choc i plecki wtedy ma gorace i sama nie wiem czy moze z biegiem dnia mu sie robi goraco bo taki sezon czy alergia?
Raczki ma wtedy ciepłe bo zazwyczaj zimne.mam wrażenie ze z biegiem dnia robia sie czerwone. Jakby to byla alergia to by mial.caly czas takie???
Ciekawa jestem Twojej odpowiedzi

Do góry