G
guest-1681834848
Gość
Cześć, mały skończył już 13 miesięcy i już od 7 miesięcy borykamy się z problemem plam które najpierw były pojedyncze a teraz zlały się w całość która pokrywa nogi, ręce, tułów ( najgorzej plecy, brzuch) buzię, kark... Dziewczyny ja serio zamieściłam tu już chyba 3 posty na ten temat i już nie wiem co robić, jest coraz gorzej a lekarze nie potrafią mi pomóc byłam u 4 pediatrów, mówią że pokarmowe albo kontaktowe, zalecają fenistil, zyrtec, nic nie pomaga. Sterydy pomagają na chwilę bo zaraz znowu wyłazi w tym samym miejscu. Byłam u 2 dermatologów, stwierdzili że to AZS albo łzs kazali kąpać w emolientach i smarować też emolientami, nie pomogło a wręcz stan skóry się pogarsza od wody i natłuszczania. Kazała kupić puder w płynie z cynkiem( robione w aptece) też nic. Od pediatry lek przeciwalergiczny stosowany dwa tyg, też nic. Alergologa mamy dopiero 22 czerwca bo to najszybszy termin.. robiłam na własną rękę testy alergiczne panel pediatryczny i właściwie wszystko wyszło dobrze nie ma podwyższonego nic większość jest poniżej 15 a coś jest nie tak jeśli przy alergenie wyjdzie powyżej 35... Lekarze rozkładają ręce a ja już nie mam siły i nie wiem co robić, płakać mi się chce z bezradności, widzę że go to swędzi, jak mu wyjdzie na karku albo za uszami to się bije w te miejsca i marudzi... Męczymy się z tym pół roku...mały też dużo się poci i na oczach zrobiło mu się takie coś jak potówki i trze te oczy, najgorsze jest to że przez to budzi się nawet w nocy... Nie wiem już co robić ma to nawet nad ustami...