reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

Ja mam jak Agacina ogólnie moge nie jeść za wiele ale jak mnie dopadnie to pochłaniam dosłownie wszystko co pod rękę podleci i taakie ilości..
 
reklama
Z chęcią też bym jutro coś upiekła, ale muszę jechać na zjazd :-( dobrze, że teściowa to maniaczka pieczenia ciast i na pewno coś dobrego upiecze ;-):-):tak:
Magdziarka, zamiast robić smaka na szarlotkę :-p, to może podrzuciłabyś przepis ;-):-)
 
Marta mówisz i masz:
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 1 kostka masła
-3 łyżki smalcu
-5 jaj(żołtka do ciasta , białka do piany)
- 3 łyżki cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- opakowanie cukru waniliowego.

Podane wyżej składniki( oprócz białek) połaczyc i zagnieść ciasto. Ja najpierw mąkę przesiewam, dodaję cukier , cukier wanil., proszek do piecz i siekam z masłem potem wyrabaim. Jeśli jest zbyt twarde dodaję smalec. 1/3 ciasta odkładam do lodówki. Resztę na blaszkę rozkłądam i podpiekam na lekko rumiane. Wyjmuje podpieczony placek na wierzch wykłądam jabłka( ok1,5 kg jabłek startych i w garnku ugotowanych potem) na jabłka kładę pianę zrobiona z białek i szklanki( niecałej) cukru ze szczypta soli( wiadomo lepiej sie ubije piana) Na sam wierzch ścieram na tarce ciasto , które odłożyłam do lodówki. Nigdy nie wyszedł mi z tego przepisu zakalec.. Mówię Wam bardzo dobre...
 
A ja zupę cebulową robię bardzo podobnie jak Marta, ale bez serka topionego, ale za to dodaję na wierzch (na talerz) tarty żółty ser.
 
A ja mam przepis na taką zupę. Na patelni trzeba udusić pieczarki z porem pokrojonym w pół-krązki. W garnku ugotować rosół( można z kostek lub inne) do rosołu dodać te pieczarki i pora...gotowac do miękkości. Na patelni usmażyc mięso mielone jak na spagetti. Dodac mięso do zupy. Gotowac razem przez chwilę dodać serki Hohland ziołowe podować z grzankami mówię Wam pycha.

A ja juz mam w kuchni wszystki składniki przygotowane do sałatki z łososiem. Młody wykąpany w łózku czyta.Teraz ja wskoczę do wanny..potem skończę sałatkę i..........mąz wraca!!!!!:-)
 
Magdziara juz jadłam tą zupę, ale do niej była chyba jeszcze śmietana 30%. Normalnie taka tłusta, że szok. Ja teraz jak robię zupę z serkiem topionym, to daję zawsze połowę tego co w przepisie i żadnej śmietany :tak:
 
reklama

Podobne tematy

Do góry