reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
ja tak samo, powiemy wtedy bliskim… jeszcze czekanie na sama ta pierwsza wizytę to tyle wątpliwości - czy aby na pewno ciąża w macicy itd… jakaś dzisiaj jestem taka melancholijna 😒
Też się bałam przed pierwszą wizytą czy ciąża jest w macicy, mimo, że progesteron wykluczał praktycznie każda inna opcję. Później się bałam czy będzie serduszko, a teraz czy serce dalej bije, a zarodek się rozwija 😬 też powiemy bliskim dopiero po badaniach

ja mam to samo… nie potrafię się cieszyć a tak bardzo pragnęłam tej ciąży, jednak strach jest silniejszy :(

Napiszę tak - to normalne. Pamiętam poprzednią ciążę. Każde oczekiwanie na wizytę to był stres. Ale... pewnie nie pocieszę, po porodzie to nie mija, nadal jest strach o dziecko.... i tak do końca naszego życia. Z czasem po prostu zmieniają się powody do stresu. 😊 Taki urok bycia mamą i ciągły strach o nasze dziecko. :)

Dziewczyny jak to jest w tej ciąży, czego z jedzenia trzeba kategorycznie unikać, wiadomo surowe mięso, ryby, ale co poza tym? Kupiłam sobie ostatnio śledzie w sosie koperkowym i makrele w puszce a potem zaczęłam się głowić jak to w końcu jest z tymi rybami i jeszcze nie zjadłam 😂😂
Tak wiem, pierwsza ciąża więc pewnie za mocno schizuje i analizuje no ale nie mam z kim póki co o tym pogadać poza Wami 😀😀

Dziewczyny jak to jest w tej ciąży, czego z jedzenia trzeba kategorycznie unikać, wiadomo surowe mięso, ryby, ale co poza tym? Kupiłam sobie ostatnio śledzie w sosie koperkowym i makrele w puszce a potem zaczęłam się głowić jak to w końcu jest z tymi rybami i jeszcze nie zjadłam 😂😂
Tak wiem, pierwsza ciąża więc pewnie za mocno schizuje i analizuje no ale nie mam z kim póki co o tym pogadać poza Wami 😀😀
podobno wątróbki i wędzonych rzeczy jeszcze lepiej unikać. 😉

A ryby z puszki raczej można, ja jadłam. Chów też kiedyś czytałam, żeby tuńczyka unikać w nadmiarze. 🙂
Smacznego!

U mnie też pierwsza ciąża i też przeżywam xd Czytałam,żeby lepiej unikać tuńczyka i makreli ze względu na metale ciężkie. Oprócz tego nie jeść serów pleśniowych no i bardzo dokładnie myć owoce i warzywa (ja myję normalnie w płynie do mycia naczyń)

reklama
U mnie też pierwsza ciąża i też przeżywam xd Czytałam,żeby lepiej unikać tuńczyka i makreli ze względu na metale ciężkie. Oprócz tego nie jeść serów pleśniowych no i bardzo dokładnie myć owoce i warzywa (ja myję normalnie w płynie do mycia naczyń)

Jezu aż tak? Płynem nie myję, ale fakt stresuje mnie to mycie, że będzie niedokładne 🫢

Do góry