reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziewczyny, za zgodą administratorki i założycielki forum - Ani Ślusarczyk, wklejam Wam linki do rozmów ze specjalistami, które odbędą się niedługo:

22.02.21 r. Kiedy warto skonsultować się z gastrologiem dziecięcym - tu możesz zadać pytania https://www.babyboom.pl/forum/temat/kiedy-pojsc-z-dzieckiem-do-gastrologa-22-02-21-webinar.112434/

27.02.21 r.W jakich obszarach pomoże nam psychiatra dziecięcy?
https://www.babyboom.pl/forum/temat/kiedy-skorzystac-z-pomocy-psychiatry-dzieciecego.112435/

20.02.21 r.Jak wygląda nastoletnia depresja z perspektywy rodziców i dlaczego trzeba zadbać o siebie. Liczba miejsc jest ograniczona, więc próbujcie się zapisać Link do: DZIEŃ OTWARTY 20.02.2021 – ON-LINE | Forum Przeciw Depresji

4.02 została nagrana rozmowa, która się przyda każdej z nas, a może być impulsem, żeby zadbać o własne zdrowie. Dr n. med. Filip Dąbrowski opowiadał o badaniach, o których powinnyśmy pamiętać oraz rozmawialiśmy o tym, jak podczas pandemii wyglądają porody, przebywanie z dziećmi itd. Oto link:
https://www.babyboom.pl/forum/temat...ii-rozmowa-z-ginekologiem-poloznikiem.112436/

A tutaj znajdziecie link do programu Mamo, zaopiekuj się sobą: https://www.babyboom.pl/rodzina/psychiczna-rownowaga

Pozdrawiam Was serdecznie,

Gabriela Nowak

Ostatnia edycja:
reklama
Hehe mój brodatych lubi bo tatuś brodę ma ;). Super masz, że nie wiesz kiedy zabki idą. Mój to wrażliwy jak tatuś haha ;). U nas na nożki dopiero wczoraj stanął, ale póki co prostuje ręce i pomału się będzie zbierał do raczkowania, choć pewnie z miesiąc mu zejdzie ;).
@SyLwuniaa ależ Twoj syncio jest uroczy :). No i fajnie, że gondolka taka duża, że wchodzi.
@MK_Piotrowiak hehe pamiętam jak ja moim kitki robiłam :). Uwielbiam te pierwsze kucyczki. Mój też wcina skarpety haha. Na katar tylko odciąganie i nawilżanie.. niestety to cholerstwo potrafi umęczyć dziecko i rodziców. Podłóż pod materacyk cosik by głowkę miała wyżej i w nocy lepiej jej lepiej będzie. Przy zębkach kupki częstsze i rzadsze, ale ponad 25 to niemożliwe by od zębów, dobrze że się nie odwodniła. (Mi lekarz mówił, że powyzej 7 kup na dobę to już zaczyna się organizm odwadniać).
@Sundeep mówisz, że wpadkę podejrzewałaś ;). No u mnie też jak się pierwsza @ pojawiła tak potem jej nie było 46 dni 🤪.. (mimo, że byliśmy grzeczni ;), zrobilam chyba z 10 testów i tez się wybrałam do gina na przegląd(bo od porodu nie byłam ;)) i odtamtej pory mam tabletki haha. Wiecie kocham dzieci, ale 4 to by było wyzwanie 🙈🙈. Apropo anginy... nie slyszałam o czymś takim, że do 2 rż nie chorują.

Ja mam juz dość siedzenia w domu to dopiero 1.5 tyg a tu jeszcze 2.5 lub dłużej 😱😱..
no nic miłego dzionka Wam życzę idę popracować nad nową karuzelką ;))
No mialam stracha, bo okres mam zawsze jak w zegarku i wkręciłam sobie, że skoro już 3 razy mialam o czasie to nie może być inaczej umówiłam się nawet do gin. Balam się w sumie najbardziej tego, że to tak szybko po cc, bo byłoby równe pol roku no i dodatkowe obciążenie dla serca, ale jak się później pogodziłam z myślą, że jestem to żal mi trochę bylo jak okres dostałam 🙈

No mialam stracha, bo okres mam zawsze jak w zegarku i wkręciłam sobie, że skoro już 3 razy mialam o czasie to nie może być inaczej umówiłam się nawet do gin. Balam się w sumie najbardziej tego, że to tak szybko po cc, bo byłoby równe pol roku no i dodatkowe obciążenie dla serca, ale jak się później pogodziłam z myślą, że jestem to żal mi trochę bylo jak okres dostałam 🙈
Po ciąży masz już okres jak w zegarku? 😱 Ja teraz po 40 dniach, a wcześniej przed ciążą to co 28 dni. Idę w przyszłym miesiącu do gina, zobaczymy co powie bo w sumie już byśmy niedługo chcieli zacząć się starać o drugie.

Po ciąży masz już okres jak w zegarku? 😱 Ja teraz po 40 dniach, a wcześniej przed ciążą to co 28 dni. Idę w przyszłym miesiącu do gina, zobaczymy co powie bo w sumie już byśmy niedługo chcieli zacząć się starać o drugie.
No wlasnie pierwsze 3 mialam regularnie i bylam pewna, że tak będzie i jak się poprzytulalismy a tu okresu brak to byl mega strach teraz niby tez mialam jak w zegarku tylko, że tak jak ostatnio czyli po 36 dniach a wcześniejsze mialam tak co 31 dni. No ja juz nie powinnam się starać se względu na zdrowie. A jeszcze się pochwale, że planujemy kupic dom i jestem mega podekscytowana, bo znaleźliśmy dom idealny dla nas, cena tez rozsadna j teraz tylko stres czy burmistrz bedzie nadal zainteresowany kupnem naszego domu tylko po nowej cenie, bo zrobiliśmy spory remont i wg. rzeczoznawcy z banku wartość poszła 3 krotnie do góry. Jeśli się nie zgodzi to będzie nam ciężko zrealizować marzenie o swoim domu bez "lokatorów "

No wlasnie pierwsze 3 mialam regularnie i bylam pewna, że tak będzie i jak się poprzytulalismy a tu okresu brak to byl mega strach teraz niby tez mialam jak w zegarku tylko, że tak jak ostatnio czyli po 36 dniach a wcześniejsze mialam tak co 31 dni. No ja juz nie powinnam się starać se względu na zdrowie. A jeszcze się pochwale, że planujemy kupic dom i jestem mega podekscytowana, bo znaleźliśmy dom idealny dla nas, cena tez rozsadna j teraz tylko stres czy burmistrz bedzie nadal zainteresowany kupnem naszego domu tylko po nowej cenie, bo zrobiliśmy spory remont i wg. rzeczoznawcy z banku wartość poszła 3 krotnie do góry. Jeśli się nie zgodzi to będzie nam ciężko zrealizować marzenie o swoim domu bez "lokatorów "
Dbaj o siebie ♥️♥️♥️

Gratulacje! Oby wszystko poszło po Waszej myśli 🥰♥️ jaki domek będziecie mieć ? Duży? Mały? Parterowy czy z piętrem? Ogródek jakiś przewidziany żeby dzieci miały się gdzie bawić?

Też bym chętnie poszła na swoje, mieszkam z Teściami, niby jest dobrze, nikt mi nic przykrego nie mówi ale nie czuję żeby to był mój dom, najlepiej się czuje w swojej sypialni a w domu jest wiele rzeczy, które mi przeszkadza i które bym zmieniła ale jak wiadomo - musi zostać jak jest..

Na weekend jedziemy z małą do Karpacza 🥳 pierwszy wyjazd z domu od prawie dwóch lat, nie mogę się doczekać 🥳🥳🥳

Hej dziewcsynki.
U mnie niestety zawirowania. Bylam u ortopedy z moim paliczkiem ... zobaczył dotknął i mówi, może boleć, może byś spuchnięty. Dal skierowanie na rtg i następna wizyta 31.03 i rtg tydzien przrd wizytą ... no ale jak to ja musiałam zobaczyćto złamanie, bo ja średnio ufna jestem... i co się okazało złamanie z przemieszczeniem ... i po 3 tyg nadal się nie zrosło.. pojechałam prywatnie do chirurga... no i obejrzał zdjecie i stwierdzil, że nie trzeba otwierać i za 3 tyg się zrosnie dobrze albo źle 🙈... no cóż czekam jak na wyrok..
Wczoraj byłam z dziewczynami oddać włosy na fundację rak'nroll.. juz drugi raz hehe. Także jestem z nich dumna, że tak chętnie biorą w tym udział :).
Malutki skończył w piątek 8 miesięcy i ma 2 zęby, raczkuje, siada, a dziś zaczął bić brawo hehe.
@Sundeep kochana to dbaj o siebie :). A jak dzidziuś ma być to będzie ❤. Trzymam kciuki za domek :). Bo skoro znalezliście wymarzony to jak nic musi się spełnić :).
@MK_Piotrowiak ja po moich ciazach tez mialam jak w zegarku.. a tym razem 46 dni i nic... i byłam w strachu, bo Remiś taki malutki ;)... więc poprosiłam o tabletki na wyregulowanie i co i one na mnie nie dzialają 😱... bo biorę 3 pudelko i miesiac temu nie miałam @... a teraz już 18 dzień 🤪🤪🤪🤪.... więc idę do gina sie dowiedsiec co i jak. Trzymam kciuki za stranki hihi.
Ps. A jak wypad w góry się udał?

Ja miałam do pół roku co 28 dni. Potem 2 wachnięcia. Biorę ovarin na uregulowanie i kolejny cykl już ok. Zobaczę teraz hak bedzi e

Cześć dziewczynki. Mam problem z Małą, a może to nie problem tylko norma? Ciągle jeszcze czuję się zielona q niemowlęcych dolegliwościach. Prawie miesiąc temu wyszły nam dwa dolne ząbki (pierwsze), praktycznie jeden po drugim. Od kilku dni Kornelcia ciaga się za ucho, wklasa do niego paluszek i je drapie. Na wizycie u pediatry, lwkarz stwierdził, że jest tam trochę woskowiny, ale i tak nie można jej czyścić takiemu maluchowi. Ale generalnie nie widzi żadnych zmian. Dzisiaj praktycznie cały dzień szaleje z tym uchem i w ogóle jest marudna. Czy to kolejne ząbki idą i od tego czuje dyskomfort w uszku ? Czy wasze dzieciaczki też tak robiły? Noe widzę, żeby coś się działo z dziąsłami, ale i przy pierwszych ząbkach nie były jakieś super rozpulchnione. Apetyt ma dobry, przesypia nicki, dużo piję wody i robi dość często kupkę ( alw przypuszczam, że to dlatego, że sporo je). Co o tym myślicie?

Cześć dziewczynki. Mam problem z Małą, a może to nie problem tylko norma? Ciągle jeszcze czuję się zielona q niemowlęcych dolegliwościach. Prawie miesiąc temu wyszły nam dwa dolne ząbki (pierwsze), praktycznie jeden po drugim. Od kilku dni Kornelcia ciaga się za ucho, wklasa do niego paluszek i je drapie. Na wizycie u pediatry, lwkarz stwierdził, że jest tam trochę woskowiny, ale i tak nie można jej czyścić takiemu maluchowi. Ale generalnie nie widzi żadnych zmian. Dzisiaj praktycznie cały dzień szaleje z tym uchem i w ogóle jest marudna. Czy to kolejne ząbki idą i od tego czuje dyskomfort w uszku ? Czy wasze dzieciaczki też tak robiły? Noe widzę, żeby coś się działo z dziąsłami, ale i przy pierwszych ząbkach nie były jakieś super rozpulchnione. Apetyt ma dobry, przesypia nicki, dużo piję wody i robi dość często kupkę ( alw przypuszczam, że to dlatego, że sporo je). Co o tym myślicie?
Przepraszam za literówki, coś mi klawiatura w telefonie szaleje 🤦‍♀️

reklama
Moj też ciągnie uszko. A zęby mu idą . Nie ma ani jednego Ale odznacza się na górze 4 i na dole 4 . Jest taki spray fonix do uszu od 3 miesiąca życia. Może tym spróbuj. Jakby co bolało to by raczej płakał.

Do góry