reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Tak wiem, tyle że ja chce być jednoczesnie na rodzicielskim urlopie i do jego końca pracować na umowę o dzieło.. a wtedy nie przysługuje- ale mam dzieki temu troche kasy wiecej przez ten czas- a szykuje mi się budowa itd. Ale.. myślę że nie stanie się jakas tragedia jak przestanę karmic i przejde na mm..zawsze to jakaś "wolnosc". Vhociaz latwo sie mowi.. ale w sumie oprócz karmien nocnych bo trzeba wstawać to lubie jak sobie tak cyca cycusia i tak słodko na mnie patrzy albo jak patrzy na cycusia zanim dostanie hehe..
@doria wiesz ze jest mini lodowka USB do samochodów za jakieś 60zl ? Wejdzie tam puszka coli czyli jakies 200ml mleka by było 😀😀😀😀
Tylko ze ja nie jeżdżę samochodem a teamwajem 🤦‍♀😂🙈

U nas zmieniło się duzo względem snu wieczornego, młody z płaczu przeszedl na darcie się "aaa" w sensie do snu ja śpiewam aaa kotki dwa ,a Oli za mną AAAAAAAA! 😂😂😂😂😂😂😂 oczywiście przy tym ma oczy zamkniete 🤦‍♀️

reklama
to wyglada tak
Oli: "AAAAA a gu ,AAAAAA! A gu a gu a gu "
Hahahah moja sie tak drze , tzn mocno krzyczy jak się chce jej spac.. ale tylko za dnia, a wieczorem sie kreci, co chwile wypluwa i wola smoczek 😑😑 zawsze wiexzorem z 30-60min usypiania.. jak za szybko.poloze np po 10 min to za jakieś 30min juz slysze na niani placz..
I wow.. nie wiedziałam że mamy tutaj kierowcę tramwaju i to kobitkę 😀 zapewne rodzynek jesteś.. chociaz kto wie, u mnie w mieście nie ma tych machin 😁

laski a jak u was wyglada kładzenie spac maluchów? Moja zawsze jak ja usypiam na nocne spanie to strasznie się wierci i marudzi. Niektóre z was juz maja starsze maluchy- podobno nerowowe zachowania wieczorne niemowlakow mijaja z 3 miesiacem... prawda to? Zauwazylyscie jakies zmiany wieczorem na plus ?
U nas jest gorzej niż było... Dawniej zadypiala przy piersi lub nosząc na rękach a teraz co wieczór wrzask od kilku dni... I wszystko źle 🤦‍♀️mam nadzieję że jutro jakoś to będzie bo mam wyjściowe na miasto 😀

Tylko ze ja nie jeżdżę samochodem a teamwajem 🤦‍♀️😂🙈

U nas zmieniło się duzo względem snu wieczornego, młody z płaczu przeszedl na darcie się "aaa" w sensie do snu ja śpiewam aaa kotki dwa ,a Oli za mną AAAAAAAA! 😂😂😂😂😂😂😂 oczywiście przy tym ma oczy zamkniete 🤦‍♀️
I faktycznie ciezko byłoby sciagac mleko.. 😀 mnie ciekawi co jak ci się chce siku 🤔 co ile macie przerwę?

U nas jest gorzej niż było... Dawniej zadypiala przy piersi lub nosząc na rękach a teraz co wieczór wrzask od kilku dni... I wszystko źle 🤦‍♀️mam nadzieję że jutro jakoś to będzie bo mam wyjściowe na miasto 😀
Wow.. jeszvze zasypiala przy piersi ?? 😵 moze jakis skok sie szykuje albo taki okres i tyle..
Moja odpukac od 3 nocy ladnie spi.. daje inne krople.i chyba wkoncu odpukac jakies zaczęły na nią działać.. wczoraj padł rekord w jej spaniu, od 20 do 1: 30, gdybym wiedziała że tak będzie to bym poszła nyny o 22 i bym se wkoncu pospala trochę dłużej niż 2h.. a tak czekałam do 23 az sie obudzi az wkoncu zasnelam 😅😅 dzisiaj pewnie szybciej sie obudzi bo.moj madry mąż napoił ja woda jak mnie nie było i dość duzo jej wypila przez co wieczorne karmienie byly bardzo krótkie i pewnie srednio sie najadla..

Moja dalej wieczorem zasypia przy piersi, ale w dzien to nie wiem jak ją uspac. Przysypia tylko na kilka minut. Jedynie przy piersi pośpi dłużej i to też nie zawsze.
Ja bym chciała rozszerzać dietę na początku października. Teraz mała ma 16 tygodni. Tylko muszę jeszcze poczytać co się teraz podaje na początku.
A kiedy planujecie wracać do pracy?
Ja pierwsza corke karmilam rano i wieczorem jak wrocilam do pracy. Mniej więcej do roku. Ale trochę smutno bylo jak odstawialam.
@Martyna Kołodziejczyk jak u was?

reklama
Moja dalej wieczorem zasypia przy piersi, ale w dzien to nie wiem jak ją uspac. Przysypia tylko na kilka minut. Jedynie przy piersi pośpi dłużej i to też nie zawsze.
Ja bym chciała rozszerzać dietę na początku października. Teraz mała ma 16 tygodni. Tylko muszę jeszcze poczytać co się teraz podaje na początku.
A kiedy planujecie wracać do pracy?
Ja pierwsza corke karmilam rano i wieczorem jak wrocilam do pracy. Mniej więcej do roku. Ale trochę smutno bylo jak odstawialam.
@Martyna Kołodziejczyk jak u was?
Różnie, zależy od dnia ;) kąpiel koło 20 lub po 20 zależy czy śpi jeszcze to czekam aż się obudzi , potem ją karmie i albo zaśnie od razu albo jeszcze sobie pogada z nami i w ogóle. Często leży sobie Jeszce z nami i wystarczy że trzyma mnie za palec i nagle zaśnie 😂 nocki super są bo śpi bardzo ładnie budzi się o 1 lub po 1 a potem kolo 3 lub po 3 na jedzenie są dni że jak śpi mniej w dzień to potem jak zaśnie to w nocy się obudzi raz 😂 potem budzi się gdzie tak 5 lub 6 a potem po 7 i wtedy już ogarniam ją typowo na nowy dzień :) więc jest super!

Do góry