reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja z wyższym ciśnieniem od razy poszłam do kardiologa, jeszcze przed pierwszą wizyta u gin. Ale już z wiedzą że jestem w ciazy.
Dziewczyny czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie? Ja od kilku dni mierze i mam albo na granicy albo trochę za wysokie. Myślicie żeby isc z tym do gina czy nie?

reklama
Myślałam, że tu już nikt nie pisze, dziś wchodzę, a tu taka niespodzianka :). Zastanawiam się kiedy powiedzieć w pracy. Nie chciałabym ich stawiać przed faktem dokonanym czyli dać zwolnienie i więcej się nie pojawić, tym bardziej że ludzi do pracy brakuje i zaczyna się gorący okres. Ale rodzicom chciałabym powiedzieć dopiero jak minie pierwszy trymestr, a pracuję z mamą na jednym piętrze ;). Inne działy, jednak piętro to samo i u nas wieści szybko się rozchodzą. Nie wyobrażam sobie żeby moja mama dowiedziała się od osób trzecich o ciąży swojej córki... nawet jeśli ostatnio było między nami różnie. Nie wiem jak to rozegrać, ale coś wymyślę ;).
Ja jeżeli wszystko będzie dobrze to poproszę o zwolnienie. Generalnie nie mam siły chodzić non stop w pracy, brzuch okropnie mnie boli. Chciałam wytrzymać do świąt, ale nie dam rady.

Myślałam, że tu już nikt nie pisze, dziś wchodzę, a tu taka niespodzianka :). Zastanawiam się kiedy powiedzieć w pracy. Nie chciałabym ich stawiać przed faktem dokonanym czyli dać zwolnienie i więcej się nie pojawić, tym bardziej że ludzi do pracy brakuje i zaczyna się gorący okres. Ale rodzicom chciałabym powiedzieć dopiero jak minie pierwszy trymestr, a pracuję z mamą na jednym piętrze ;). Inne działy, jednak piętro to samo i u nas wieści szybko się rozchodzą. Nie wyobrażam sobie żeby moja mama dowiedziała się od osób trzecich o ciąży swojej córki... nawet jeśli ostatnio było między nami różnie. Nie wiem jak to rozegrać, ale coś wymyślę ;).
U nas tylko rodzice wiedzą, w pracy powiem po usg genetycznym, tym w 12tym tygodniu :) a pracować zamierzam jakoś do konca lutego. Pracę mam lekką i biurową więc dam radę :)

Ja z wyższym ciśnieniem od razy poszłam do kardiologa, jeszcze przed pierwszą wizyta u gin. Ale już z wiedzą że jestem w ciazy.
Ja się dopiero kilka dni temu dowiedziałam o nadciśnieniu... Moj gni kazał poczekać jeszcze kilka dni ale ja jestem spanikowana i mysle czy juz jutro sie nie zapisac na wizyte

reklama
Do góry