reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Po tym co napisałaś przypomniało mi się jak w listopadzie na izbie przyjęć miałam to badanie robione przez starą lekarkę i tak mnie bolało, że miałam łzy w oczach i bliska byłam darcia się z bólu. Myślałam, że może coś mi się pozmieniało w organizmie i może w ciąży to faktycznie boli, bo jestem wrażliwsza.. Następnego dnia byłam na kontroli i mojego lekarza, który zrobił dokładnie to samo - wziernik + badanie palpacyjne i nie czułam nic! Nawet dyskomfortu.. moim zdaniem to zależy od umiejętności i chęci osoby przeprowadzającej badanie.
Mój dr też wiekowy ;) z pewnością masz rację, bo tylko przy nim czuje ból. Wydaje mi się, że będąc w ciąży jestem bardziej wrażliwa i jakaś taka "zamknięta" tam, jakby sucha? 🤔 I może przez to też mam taki dyskomfort 🤷‍♀️

Kobietki, a jak Wasze brzuszki? Są już widoczne? Ja chyba przez to oczekiwanie na wynik amniopunkcji mam już różne myśli i obawy i zastanawiam się,czy wszystko jest ok, czy fasolka prawidłowo rośnie? Brzuch mam niewielki, ale już czuję potrzebę zakupienia wygodnych legginsów ciążowych, więc zamierzam wybrać się do hm mama, bo widziałam,że mają jakieś propozycje. Jestem w 17tc+1, przytyłam 3,5 kg. To chyba prawidłowo? Jak jest u Was? Czy widać już,że na pewno jesteście w ciąży?
Ja przytyłam 5 kg jestem w 19 tyg , mój brzuch widać już aczkolwiek nie widać ze jest ciążowy tylko jakbym utyła he ;)

Dziewczyny czy to normalne ze w 18 tyg czuc ruchy dziecka tak nisko? Jak moja dzidzi sie rusza to bardzo nisko, nie w brzuchu ani nic tylko tutaj nad spojeniem lonowym albo pomiedzy biodrami gdzie sa jeszcze wlosy lonowe, usg mam za 2tyg, ale zaczelam sie zastanawiac czy nie powinno byc wyzej?

reklama
Dziewczyny czy to normalne ze w 18 tyg czuc ruchy dziecka tak nisko? Jak moja dzidzi sie rusza to bardzo nisko, nie w brzuchu ani nic tylko tutaj nad spojeniem lonowym albo pomiedzy biodrami gdzie sa jeszcze wlosy lonowe, usg mam za 2tyg, ale zaczelam sie zastanawiac czy nie powinno byc wyzej?
Ja czuję czasem nad spojeniem a czasem troszke niżej pepka 😊 raz wyzej, raz niżej 🤷‍♀️

Do góry