sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka można, a w Polsce większość jest właśnie takichOstatnio też mnie nastraszyli że nie wolno jeść grzybów, truskawek itp. I jak pytałam lekarza to mnie wysmial. Mówi że wszystko na co mamy ochotę oprócz surowego mięsa, surowych jaj oraz serów plesniowych
reklama
Malamonka1894
Fanka BB :)
Znalazłam coś takiegoDziewczyny a czy słyszałyscie że w ciąży nie wolno jeść winogron że skórka i pestkami?
Malamonka1894
Akurat nad tym nie ubolewam bo nie mogę ich jeść że względu na migrenesery pleśniowe z pasteryzowanego mleka można, a w Polsce większość jest właśnie takich
to zazdroszczę, tzn. zazdroszczę, że nie ubolewasz choć współczuję Ci migren!Akurat nad tym nie ubolewam bo nie mogę ich jeść że względu na migrene
Ja akurat żyję w kraju śmierdzących serów z mleka niepasteryzowanego więc nie ukrywam, że lekko ubolewam )) a i tatara wołowego też by się zjadło, mmmmm !
Malamonka1894
Ojj dziś jak pomyślę o jedzeniu to mam gule w gardle. Być może że stresu przed wizytą.to zazdroszczę, tzn. zazdroszczę, że nie ubolewasz choć współczuję Ci migren!
Ja akurat żyję w kraju śmierdzących serów z mleka niepasteryzowanego więc nie ukrywam, że lekko ubolewam )) a i tatara wołowego też by się zjadło, mmmmm !
Cały czas się też zastanawiam jak zastąpić mięso na które teraz patrzeć nie mogę a jest tak ważne w diecie..
annamariam
Jesteś pewna, że to brzuch ciążowy? Chodzi mi o to, czy jest cały czas taki? Bo np. mój rano nadal jest płaski, a potem rośnie, bo teraz jest bardziej wzdęty i podatny na pęcznienie pod wpływem tego co jem.Dlatego ja się boję co będzie dalej masakra. Ale waga mi stoi w miejscu i to mnie dziwi..
Malamonka1894
To jest zdjęcie robione dziś o 8 rano nawet nie zdążyłam nic zjeśćJesteś pewna, że to brzuch ciążowy? Chodzi mi o to, czy jest cały czas taki? Bo np. mój rano nadal jest płaski, a potem rośnie, bo teraz jest bardziej wzdęty i podatny na pęcznienie pod wpływem tego co jem.
Rzadko kiedy tak jest, że nie można na coś patrzeć przez całą ciążę. Chęć na mięso powinna Ci wrócić w 2gim trymestrze więc myślę, że chwilowe niejedzenie go nie wpłynie negatywnie ani na Twój organizm ani na malucha. Jedz teraz na co masz ochotę. Mdłości przejdą to i apetyt wróci.Ojj dziś jak pomyślę o jedzeniu to mam gule w gardle. Być może że stresu przed wizytą.
Cały czas się też zastanawiam jak zastąpić mięso na które teraz patrzeć nie mogę a jest tak ważne w diecie..
Ja w poprzedniej ciąży przez 3 tyg jadłam suchy chleb i piłam colę bo tylko po tym nie wymiotowałam. Suplementowałam się potem żelazem, ale ja zawsze miałam problem z kiepskim przyswajaniem.
Bardzo ładny brzuszek, trudno mi było uwierzyć, że to mógłby już być ciążowy, ale właśnie przeczytałam, że w 9 tc macica jest wielkości małego melona! A Ty już będziesz wkraczać w 10 tc )To jest zdjęcie robione dziś o 8 rano nawet nie zdążyłam nic zjeść
reklama
annamariam
A pewnie, że ładny [emoji307]Bardzo ładny brzuszek, trudno mi było uwierzyć, że to mógłby już być ciążowy, ale właśnie przeczytałam, że w 9 tc macica jest wielkości małego melona! A Ty już będziesz wkraczać w 10 tc )