reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej już po wizycie. Serduszko biło ale nie słuchałyśmy, z tego wszystkiego nawet zapomniałam zapytać dlaczego.
Maluszek ma prawie 1cm [emoji4]
Plamieniem mam się nie przejmować, mały krwiaczek powstał i powiedziała że lepiej jak się to wydostaje niż zalega w środku.
Zobacz załącznik 1037554Zobacz załącznik 1037555
Świetne wieści :*
Ja też nie słuchałam serduszka, ponoć do pewnego wieku ciąży, nie jest to wskazane. :)

reklama
Niestety muszę ponarzekać. Dzisiaj u mnie cala gama dolegliwości.
+ Mdłości (po syropku przeszły ale u mnie działa ok. 2-3h)
+ Wymioty (drugi raz mi się zdarzyło)
+ Okropny ból głowy
+ Niskie ciśnienie
+ Biegunka
Czuje się dziś po prostu strasznie. Najstraszniej od kiedy dowiedziałam się o ciąży. Natura mi chyba "wynagradza" bezobjawowa pierwszą ciążę.... Dziś czuje się jak g.wno do tego stopnia, że pojechałam po synka taksowka do przedszkola, mimo że piechota to kilka minut spacerku, i zadzwoniłam po mamę bo jestem w stanie jedynie leżeć. A wszystko się zaczęło w pracy, zwolniłam się szybciej i tak o to wygląda teraz. Nie wiem jak ja będę funkcjonować te kilka miesięcy, skoro tak ma wyglądać ten stan błogosławiony (kto wymyslil taka nazwę?!).
Oby to było chwilowe:) ja póki co dobrze się czuje poza sporadycznymi mdłościami ale ratuje się m.in. rumiankiem czy miętą. Ciekawa jestem jak będzie wygladał 10tydzien. Ale trzeba sie pocieszać, że z każdym dniem już mniej do końca 1trymestru. I będzie tylko lepiej!
Ja dziś byłam u fryzjera, paznokcie robiłam także pozytywny dzień. Dobrze, że piszecie o tych paznokciach, bo ja praktycznie zawsze sobie robię hybrydy i zwyczajnie nie pomyślałam żeby do porodu nie mieć. Ale będę teraz miała to na uwadze:)

Super:) Cieszę się, że wszystko dobrze:)
Hej już po wizycie. Serduszko biło ale nie słuchałyśmy, z tego wszystkiego nawet zapomniałam zapytać dlaczego.
Plamieniem mam się nie przejmować, mały krwiaczek powstał i powiedziała że lepiej jak się to wydostaje niż zalega w środku. Ale przepisała mi luteine tak zapobiegawczo.

Super [emoji3526] to dobrze że wszystko w porządku [emoji4] oby tylko takie wieści [emoji3526]
Plamieniem mam się nie przejmować, mały krwiaczek powstał i powiedziała że lepiej jak się to wydostaje niż zalega w środku. Ale przepisała mi luteine tak zapobiegawczo.

Super, cieszę się [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Ktory masz tc? Cieszę sie ze wszystko dobrze u ciebie! [emoji3526][emoji3526]

Ja dziś zaliczyłam Mc Donald i zjadłam mięso od nie pamiętam kiedy [emoji2] I wiecie co, był najazd ciężarnych. Oprócz mnie (po mnie jeszcze nie widać) były dwie inne w zaawansowanej ciąży [emoji2][emoji1768]

reklama
Do góry