reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czego najbardziej nie lubimy robić przy naszych aniołkach?

Heksa, angie - no nieźle
Mi podobnie zrobiła kiedyś Ania - jak Heksulce.
A ja nie cierpię zmieniać pieluszki - bo jak kładę Mirka na przewijaka - to on HYC i odwraca się na brzuszek = i tak sobie walczymy, az zmienię pieluszkę.

reklama
Wczoraj nie chciało mi się kąpać Kacpra tzn. szykować calej wanienki itd.:zawstydzona/y: i postanowiłam że wsadzę go pod prysznic ( wanny nie mamy tylko kabinę) ustawiłam wodę wsadzilam go do brodzika na stojąco a on w bek to ja zaczełąm go woda polewać, smieszne ruchy wykonywać a on śmiał się i płakał na przemaian :-( Szybko go umyłam, ale mu się to chyba nie podobało ! Głupia matka ze mnie zestresowałam se dziecko na noc:zawstydzona/y: :baffled:

tak niania zlota kobieda bo nie dosc ze całe łuzeczko prała to jeszcze dywany no i natalke której taplanie w gównie sie podobało a kąpiel juz nie.
Mąz tylko wzruszył ramionami jak niania mu opowiadała a ja podziekowałam a męzowi powiedziałam ze miał farta ze byłam w pracy bo jak na mnie by to trafiło to albo by z pracy przyjechał sprzątac albo bym mu to wszystko do pracy zawiozła.

anzk wcale nie głupia moze był i mały zmeczony moja lubi prysznic tylko ja ja sadzam w brodziku(płytki) i jak sie oswoi to dopiero pokazuje raczke z prysznicem a to wzbudza ciekawosc i jakos to nam sie udaje.

Kasiaczek moje dziecię zawsze spindala przy przebieraniu pieluchy a ja się wtedy gotuję w środku bo oprócz jej prężenia się jak jej na coś nie pozwalam to zajmuje drugie miejsce czego nie lubię robić.
Niestety moje dziecko jak widzi nocnik dostaje spazmy więc póki co nauka korzystania z nocnika przesuwa się na dalszy plan a mi zostaje ładnie prosić własne dziecko, żeby łaskawie grzecznie leżała przy zmianie pieluszki. Czasami posłucha mamusi.

Brudna pupa to podstawa wszelkich żartów. Czasami nawet we dwójkę nie dajemy rady - mały, mimo tego, że trzymany - robi piruety, mostki, stanie na rękach. Normalnie obłęd :szok::szok::szok:

reklama
Do góry