reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cytrusy w ciazy

Mami27

Zaciekawiona BB
Hej Dziewczyny

Z racji, ze jest to okrrs zimowy sklepy sa pelne pomaranczy i mandarynek
Ostatnio do pracy bralam po 1-2pomaranczy jako przekaska. Wczoraj zas zjadlam chyba z 10mandarynek i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam? Wszystko myje w cieplej wodzie zanim zjem.
Czy cytrusy naprawde moga uczulic mi synka? Jestem w 29tc.
Druga sprawa, czy jest cos czego powinnam unikac w 3trymestrze?
Pozdrawiam i Wesolych Swiat :)

reklama
Rozwiązanie
Mandarynki jem z umiarem, bo kiedyś zeżarłam ich tyle, że sama dostałam uczulenia :) Ale to jedyny owoc po którym nie skacze mi cukier, więc wcinam. Sok pomarańczowy piłam litrami na początku ciąży, też słyszałam, że świadczy to o takim zapotrzebowaniu.
Hej Dziewczyny

Ostatnio do pracy bralam po 1-2pomaranczy jako przekaska. Wczoraj zas zjadlam chyba z 10mandarynek i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam? Wszystko myje w cieplej wodzie zanim zjem.
Hej. Ja jestem w 16tc i wsuwam mandarynki i pomarańcze. Mam nadzieję, że nic się nie stanie. To są po prostu teraz moje ulubione owoce :)

Ja tak samo jem dużo mandarynek. Jestem w 32 tygodniu. Myślę, że mandarynki i pomarańcze na pewno nie zaszkodzą. No i przecież są bardzo zdrowe bo mają witaminę C. Jedź śmiało i smacznego! :)

Hej Dziewczyny

Hej [emoji6] ja w pierwszej ciąży w okresie swiatecznym bylam w okolo 20tc i wtedy wcinalam wszystkie możliwe owoce a mandarynki przede wszystkim [emoji6] synek nie jest na nic uczulony [emoji6]
Teraz jestem w 17tc i rowniez zjadam w duzych ilościach [emoji6]

Nie słyszałam nigdy żeby unikać cytrusów? Przez całą ciąże piłam wyciskanie soki z pomaranczy, zreszta teraz karmiac małego (dwa miesiące) również jem i pije cytrusy i małemu nic się nie dzieje, pozdrawiam :)

reklama
reklama
Mandarynki jem z umiarem, bo kiedyś zeżarłam ich tyle, że sama dostałam uczulenia :) Ale to jedyny owoc po którym nie skacze mi cukier, więc wcinam. Sok pomarańczowy piłam litrami na początku ciąży, też słyszałam, że świadczy to o takim zapotrzebowaniu.

Rozwiązanie
Do góry