reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cytomegalia

MonikaPrz.

Początkująca w BB
Witam. Przygotowuję się do inseminacji, wszystkie wyniki w porządku oprócz cytomegali. IgG 227. Normy: niereaktywny< 0,5 niejednoznaczny >=0,5 - <1 Reaktywny >=1

Igm 2,23 Normy: ujemny < 0,85, wątpliwy: 0,85-1,0 dodatni >1,0

Czy to całkiem dyswalfikuje mnie z inseminacji, czy po wyleczeniu mogę skorzystać z takiej procedury ?

reklama
A może zrób awidność?
Raczej wygląda to już na przemijającą cytomegalię. Gdyby była świeża, to IgM byłoby zdecydowanie wyższe.
Robiliśmy wczoraj z partnerem, partner juz nie ma ale po przeciwciałach właśnie widać że też przechodził. A orientujesz sie jak to wygląda po zaniknieiu całkowicie igM ? Czy będę mogła przystąpić do inseminacji ? W środę mam wizytę więc odezwę się o tą awidność

Nie mam pojęcia jak to wpływa na możliwość inseminacji.
Wg mnie już jesteś po chorobie, ale ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić.
Jeśli byłoby to świeże zakażenie, to miałabyś wysokie IgM, a niskie IgG. Wraz z czasem trwania choroby IgM maleje, a IgG rośnie. I potem IgG zostają jako przeciwciała, które chronią przed ponownym zachorowaniem.

Nie mam pojęcia jak to wpływa na możliwość inseminacji.
Wg mnie już jesteś po chorobie, ale ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić.
Jeśli byłoby to świeże zakażenie, to miałabyś wysokie IgM, a niskie IgG. Wraz z czasem trwania choroby IgM maleje, a IgG rośnie. I potem IgG zostają jako przeciwciała, które chronią przed ponownym zachorowaniem.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, w środę mam wizytę i dam znać co i jak.

Do góry