reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cytologia

chantal98

Fanka BB :)
Mam pytanie odnoście cytologii . Otrzymałam taki wynik cytologii tradycyjnej . Nie ma tu napisane jaka to grupa mógłby mi ktoś pomóc? Po 2 miesiącach od tego wyniku wykonałam cytologię płynna i wszystko było ok wynik NILM. plus do tego hpv nie wykryto . Tylko zastanawia mnie właśnie ten pierwszy wynik

Załączniki

• IMG_20250121_145207.jpg
    IMG_20250121_145207.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 158
reklama
W tej cytologi masz stan zapalny.

Tez miałam robiłam plynna z hpv i wszystko ok .
Nie wiem po co chcesz imprezować wynik cytologi jak byk piszę że masz stan zapalny zrobiłaś następna i jest ok .
.

Już od dość dawna nie określa się grup wg papanicolau.
Na wyniku masz napisane, że jest on wg systemu Betesda 2001.

Skoro najpierw miałaś stan zapalny, a potem go nie było, tzn. że w ciągu tych dwóch miesięcy się wszystko zaleczyło.

Do góry