Pokrótce moja historia tytułem wstępu - staramy się od listopada zeszłego roku (ja 38 lat, partner 49 lat). Co miesiąc niestety znienawidzona jedna kreska. Od grudnia sprawdzam owulację paskami. W styczniu zdarzył mi się cykl bezowulacyjny. Trochę się martwiłam ale naczytałam się, że to normalne, że każdej kobiecie może się przydarzyć, że to taka jednorazowa akcja etc. Luty i marzec piękna owulacja, dokładnie co do dnia. I nagle kwiecień brak :-( Znowu brak. Zastanawiam się jak często mogą się zdarzać cykle bezowulacyjne w ciągu roku ? Czy to teraz będzie ruletka ? Wiem, wiek robi swoje :-( Co radzicie ? Jak mogę pomóc mojej owulacji ? Planuje badanie AMH ale dopiero jak kliniki wznowią działalność
reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Jeżeli twoja piękna owu jest określona na samych paskach owulacyjnych to niestety muszę cię z jednej strony zmartwić. To że test owu pokazuje pik LH nie oznacza że owu na 100% jest i tak samo jak test nie pokazuje piku lh nie oznacza że tej owu nie ma.Pokrótce moja historia tytułem wstępu - staramy się od listopada zeszłego roku (ja 38 lat, partner 49 lat). Co miesiąc niestety znienawidzona jedna kreska. Od grudnia sprawdzam owulację paskami. W styczniu zdarzył mi się cykl bezowulacyjny. Trochę się martwiłam ale naczytałam się, że to normalne, że każdej kobiecie może się przydarzyć, że to taka jednorazowa akcja etc. Luty i marzec piękna owulacja, dokładnie co do dnia. I nagle kwiecień brak :-( Znowu brak. Zastanawiam się jak często mogą się zdarzać cykle bezowulacyjne w ciągu roku ? Czy to teraz będzie ruletka ? Wiem, wiek robi swoje :-( Co radzicie ? Jak mogę pomóc mojej owulacji ? Planuje badanie AMH ale dopiero jak kliniki wznowią działalność
Z badaniem AMH masz rację. Ale warto prócz tego zrobić lh fsh prolaktyne estradiol tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg SHBG kortyzol no i cytologia.
Czyli pora na zbadanie hormonów oraz monitoring cyklu. To też jest w planie. Ale z racji wieku partnera, jak tylko otworzą kliniki leczenia niepłodności idziemy na badanie nasienia oraz AMH, a potem na pierwszą konsultację bo nie ma na co czekać
młoda1994
Dobre podejście ale życzę Ci aby udało się szybciej niż myślisz i żadne badania nie będą potrzebne prócz ciążowych [emoji3059]Czyli pora na zbadanie hormonów oraz monitoring cyklu. To też jest w planie. Ale z racji wieku partnera, jak tylko otworzą kliniki leczenia niepłodności idziemy na badanie nasienia oraz AMH, a potem na pierwszą konsultację bo nie ma na co czekać
młoda1994
Jak u ciebie? Jesteś na stymulacji czy narazie przez epidemie stanęliście w miejscu?młoda1994 ma rację. Ja robiłam testy owu i zawsze piękne dwie kreski, a później jak poszłam na monitoring to za każdym razem brak owulacji.
Dobre podejście ale życzę Ci aby udało się szybciej niż myślisz i żadne badania nie będą potrzebne prócz ciążowych [emoji3059]
Dziękuję, ale już tracę nadzieję :-(
Biorę aromek bez monitoringu planuję hsg i planuję nowego lekarza. Tylko trzeba ruszczyć do działań, a chęci brakJak u ciebie? Jesteś na stymulacji czy narazie przez epidemie stanęliście w miejscu?
młoda1994
Kochana grunt to żeby się nie poddawać i walczyć o fasolkę. Życzę Ci tego z całego serca jak każdej na tym forum.Dziękuję, ale już tracę nadzieję :-(
reklama
młoda1994
Aha. Ja czekam na krwawienie po poronieniu i zaczynam działać z suplementami i będę rozmawiać z ginem na temat badań.Biorę aromek bez monitoringu [emoji2960] planuję hsg i planuję nowego lekarza. Tylko trzeba ruszczyć do działań, a chęci brak
Zamówiłam bombę sumplemtowa 300 kapsułek wiesiołka 100 kapsułek wit z grupy B komplex methyl acard i 3x30saszetek ovulomed max i mężowi mascupro na nasienie. To na czas póki ta cała epidemia się nie skończy. A 4.05 mam dzwonić i się rejestrować do gin na ponowne usg i będzie szukał przyczyn braku miesiączki mimo że beta spadła do poniżej 5
Podziel się: