reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cykl z clo. a ciaza blizniacza...

Mayred91

Fanka BB :)
Dziewczyny od przyszłego cyklu zaczynam starania razem z clo i aromek przepisane przez lekarza i tak się zastanawiam ile z was miało taki przypadek ze po leku clo okazała się ciąża blizniacza. Lekarz mi mówił ze zdarza się ok 30-40% ale ja bym chciała zobaczyć fakty a nie statystyki ile nas będzie

reklama
Rozwiązanie
Tylko, że te 6 łącznie to są już dominujące. Po 22mm
No ciezka sytuacja,moze byc z tego 6 lub 3 lub 1 lub nic.wasza decyzja,sluchaj sie lekarza,jak tak dobrze zareagowalas to moze w nastepnym cyklu beda dwa pecherzyki tylko .
Z tego co widze ciaza z blizniakami to duzo wyzwan.ja bym zaryzykowala,ale to ja:)
A pamietasz może jak czułaś się w tym szczęśliwym cyklu? Od owulacji do miesiączki? Jakieś bóle?
nic kompletnie :) jedynie przy owulacji dwa dni lekkiego kłucia w podbrzuszu, w dniu miesiączki zaczęły boleć piersi, oczywiście myslałam, ze nic z tego, a na teście dzień później jasna krecha

reklama
Ja chyba miałam owulacje w sumie tego nie wiem, ale odkąd biorę clo owulacja występuje i wszystko jest ok.. to mój drugi cykl
ale jest to owulacja potwierdzona przez lekarza na USG? niestety bez tego to można jedynie domniemać ze wystąpiła :(
w sumie jedyny potwierdzeniem że owulacja wystąpiła, jest ciąża :)

ale jest to owulacja potwierdzona przez lekarza na USG? niestety bez tego to można jedynie domniemać ze wystąpiła :(
w sumie jedyny potwierdzeniem że owulacja wystąpiła, jest ciąża :)
Miałam monitoring 13-14 dc była owulacja.. tydzień po owu zaczęło boleć mnie podbrzusze minęło 2 tyg i boli nadal.. podobnie jak na miesiączke.

Nie robiłam, boję się. Czuję jakbym miała dostać zaraz miesiączke. A boję się, bo przede mną będzie 3 cykl z Clo.. ostatni :(
bardzo często tak jest, że objawy ciązy są identyczne jak te na zbliżająca się miesiączkę, chyba lepiej robić test, z porannego moczu(będzie wiarygidniejsze) i wtedy z tymi ewentualnymi bólami niezwołcznie do lekarza, przy ciązy lepiej ich nie lekcewazyc, głowa do góry! :)

bardzo często tak jest, że objawy ciązy są identyczne jak te na zbliżająca się miesiączkę, chyba lepiej robić test, z porannego moczu(będzie wiarygidniejsze) i wtedy z tymi ewentualnymi bólami niezwołcznie do lekarza, przy ciązy lepiej ich nie lekcewazyc, głowa do góry! :)
Boję się załamania.. miałam piękna owu, lekarz powiedział, że powinno się udać.. :( A ja mam zupełnie inne przeczucie. Termin @ w środę..

reklama
Do góry