reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja w brzuch pod piersiami, jak trafię w rozstępy to boli. Czasem krew to potem siniaki

Jak wam śmierdzi to znaczy że albo na igle zostaje albo wycieka. Insulina ogólnie to ma zapach ale nie powinniście jej czuć przy wstrzykiwaniu.
Kazali za kazdym razem wystrzelic na próbę, to się stosuje do zaleceń. I dlatego cuchnie [emoji23] Ja w brzuch nie dam rady, nie ma za co złapać. No i mówił, żeby w uda robic, może dlatego że to ma rano działać a z uda niby dluzej sie uwalnia :)

reklama
Kazali za kazdym razem wystrzelic na próbę, to się stosuje do zaleceń. I dlatego cuchnie [emoji23] Ja w brzuch nie dam rady, nie ma za co złapać. No i mówił, żeby w uda robic, może dlatego że to ma rano działać a z uda niby dluzej sie uwalnia :)
A to też strzelam ale mi nie śmierdzi [emoji1787] śmierdzi mi dopiero po kontakcie igły że skóra jeśli coś n igle zostaje albo wyplynie.

Cześć dziewczyny, jestem w 10 tc i mam stan przedcukrzycowy stąd skierowanie do diabetologa i konieczność zmiany diety.

Mam celiakię i alergię na wiele produktów i zastanawiam się czy diabetolog jest to w stanie uwzględnić.

Podpowiedzcie mi proszę, czy diabetolog pomoże mi dobrać takie produkty, które mogę jeść i które zapewnią dostarczanie wszystkich niezbędnych składników w ciąży, ułoży jakieś orientacyjne wytyczne, czy muszę dodatkowo wybrać się do dietetyka ?

Cześć dziewczyny, jestem w 10 tc i mam stan przedcukrzycowy stąd skierowanie do diabetologa i konieczność zmiany diety.

Mam celiakię i alergię na wiele produktów i zastanawiam się czy diabetolog jest to w stanie uwzględnić.

Podpowiedzcie mi proszę, czy diabetolog pomoże mi dobrać takie produkty, które mogę jeść i które zapewnią dostarczanie wszystkich niezbędnych składników w ciąży, ułoży jakieś orientacyjne wytyczne, czy muszę dodatkowo wybrać się do dietetyka ?
Diabetolog powinien sam wysłać Cię do dietetyka. Mnie wysłał a nie mam takich problemów jak Ty. Na pierwszej wizycie pytał o przyjmowane leki, choroby alergie. Będzie dobrze.

Cukier na czczo 83. Najniższy w mojej karierze [emoji23] Zobaczymy jak będzie po śniadaniu, planuje wytrwać na 2j insuliny jak najdłużej :)
Edit. 132 po śniadaniu :)
Ale mam dwa wielkie siniaki na udzie [emoji23] Palce męża - tak się chłopak skupiał na wkłuciu, że siniaków mi narobił [emoji12]

Ostatnia edycja:

Z tego co tu jest na forum, to raczej wynika, że diabetolog to Ci da ogólny pakiet wskazówek i sama będziesz musiała go dostosować do swojego organizmu. Podobnie jak @slodkatrojeczka ja chodzę jeszcze do dietetyka i tu juz jest bardziej zindywidualizowane podejście. Moja dieteczka nie daje mi diety jako takiej, tylko skupia się na tym, jak się po czym czuję, daje takie ogólne wskazówki i tłumaczy dlaczego organizm reaguje tak a nie inaczej. Lubię te wizyty :-)

@slodkatrojeczka trzymam kciuki, żeby Ci ta dawka służyła jak najdłużej :-)

Od kilku dni mdli mnie po posiłkach, zwłaszcza z rana, a dzisiaj zwymiotowałam całe śniadanie i chyba to były najbardziej męczace wymioty w całej ciąży, tak mnie sponiewierało, że aż gwiazdy widziałam. Teraz się boję zjeść drugie śniadanie, a zaraz na nie pora.

reklama
Z tego co tu jest na forum, to raczej wynika, że diabetolog to Ci da ogólny pakiet wskazówek i sama będziesz musiała go dostosować do swojego organizmu. Podobnie jak @slodkatrojeczka ja chodzę jeszcze do dietetyka i tu juz jest bardziej zindywidualizowane podejście. Moja dieteczka nie daje mi diety jako takiej, tylko skupia się na tym, jak się po czym czuję, daje takie ogólne wskazówki i tłumaczy dlaczego organizm reaguje tak a nie inaczej. Lubię te wizyty :-)

@slodkatrojeczka trzymam kciuki, żeby Ci ta dawka służyła jak najdłużej :-)

Od kilku dni mdli mnie po posiłkach, zwłaszcza z rana, a dzisiaj zwymiotowałam całe śniadanie i chyba to były najbardziej męczace wymioty w całej ciąży, tak mnie sponiewierało, że aż gwiazdy widziałam. Teraz się boję zjeść drugie śniadanie, a zaraz na nie pora.
Jak to się powtarza to do lekarza. A może po prostu zlapalas jakiegos wirusa? Teraz się nie zdziw jak będzie szalał cukier. Jak złapałam wira i wymiotowałam, to cukry miałam kosmiczne nawet jak nie jadłam...

Do góry