Czyli co z tym moim pierwszym fit śniadaniem nie tak waszym zdaniem ? Kawę zostawiamy w spokoju bo to mój poranny Bóg pewnie trzeba było zjeść bez kiełbasy;p ale ja mam tyle dziś ruchu, że może nic mi nie będzie. Każda z Nas jest inna i tak jak piszecie trzeba eksperyment na sobie robić póki co będziecie moim vademecum wiedzy. I teraz ok 11 co powinnam zjeść?
reklama
mamaprzedczterdziestką
Fanka BB :)
Ja po śniadanku cukier 116 a pozwoliłam sobie na bułeczki i jeszcze jajka zmieszałam z kechupem i majonezem. Do tego herbatka melisa z lawendą od liptona na gorzko. Przyzwyczaiłam się do gorzkiej herbaty i kawy szybciej niż myślałam i teraz jak smakuję herbatę córki to mam wrażenie że sam miód [emoji14]. Po mału przymierzam się do kawki i gniazdka a na obiad rosołek dziś [emoji39]
Okiennica
Właśnie kiełbasa ma większych szansę byc ok niż np. pieczywo, ale to wszystko zalezy od organizmu i pory dnia :-)Czyli co z tym moim pierwszym fit śniadaniem nie tak waszym zdaniem ? Kawę zostawiamy w spokoju bo to mój poranny Bóg pewnie trzeba było zjeść bez kiełbasy;p ale ja mam tyle dziś ruchu, że może nic mi nie będzie. Każda z Nas jest inna i tak jak piszecie trzeba eksperyment na sobie robić póki co będziecie moim vademecum wiedzy. I teraz ok 11 co powinnam zjeść?
Obserwuj na razie, czy po jakimś posiłku Cię nie muli, nie masz zjazdów energii itp.
Czasami cukier potrafi skakać po mięsie, jajkach albo nabiale, podczas gdy standardowo raczej najbardziej szkodliwe są jakieś kluchy, makarony itd.
renisus
U mnie juz ponad norme by bylo, 5.3 to norma.Ja dopiero śniadanie jem i cukier na czczo 5.4(97) u nas norma ale jedwo ledwo :/
A ja zauwazylam dziwna rzecz, kiedy jem wedline produkowana w UK to cukier mam w normie. Polska wedlinka (nie kielbaska) dziala na mnie jak weglowodany, az zastanawiam sie co oni tam dodaja.Właśnie kiełbasa ma większych szansę byc ok niż np. pieczywo, ale to wszystko zalezy od organizmu i pory dnia :-)
Obserwuj na razie, czy po jakimś posiłku Cię nie muli, nie masz zjazdów energii itp.
Czasami cukier potrafi skakać po mięsie, jajkach albo nabiale, podczas gdy standardowo raczej najbardziej szkodliwe są jakieś kluchy, makarony itd.
Cukier po sniadaniu ok, ale zjadlam dosc malo. W sumie nie jestem glodna przez ta chorobe.
Ennis92
U mnie norma do 5.5U mnie juz ponad norme by bylo, 5.3 to norma. A ja zauwazylam dziwna rzecz, kiedy jem wedline produkowana w UK to cukier mam w normie. Polska wedlinka (nie kielbaska) dziala na mnie jak weglowodany, az zastanawiam sie co oni tam dodaja.
Cukier po sniadaniu ok, ale zjadlam dosc malo. W sumie nie jestem glodna przez ta chorobe.
Duza ilość wędlin w UK nie ma dodatku cukru (dextrose). Ja polskiej wędliny nie lubię bo nawet jak mięso nie smakuje
reklama
renisus
Co jadlas?No i po śniadaniu 8.3(149) taka dupa... Idę se insulinę strzyknac
Wlasnie nawet polskie mieso mielone jest slodkie.U mnie norma do 5.5
Duza ilość wędlin w UK nie ma dodatku cukru (dextrose). Ja polskiej wędliny nie lubię bo nawet jak mięso nie smakuje