reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca a waga przyszłej mamy

A co jesz kolację 1,2 o której godzinie?

Bo jak nie wciskam to mam ketony i glukozę. Kotrola wagi też jest ważna w ciąży z cukrzycą .Ufam swojej Pani dr jednej i drugiej i myślę , ze chodzi o to zeby przytyć te minimum 7 kg a mi to bardzo ciezko idzie.
Miałaś nadwagę dlatego chwaliły jedna i druga dr.
Aaaa to przepraszam, to jak najbardziej masz rację.

reklama
Aaaa to przepraszam, to jak najbardziej masz rację
W porządku po prostu każdy przypadek inny i ciężko z tymi cukrami

Tak jak mi kazali biała bułka z żółtym serem
A probowałaś przed samym snem wypić 100ml mleka albo kefiru maślanki itd. U mnie to zabija ketony i glukozę ale podnosi cukier na czczo wiec ja nie mogę w ogole takiej kolacji jeść. Jem tak kolacja 18 tu np papryka z ryżem i kurczakiem pieczona lub kanapki , fritata itd druga kolacja 2 łyżki płatków 100 ml jogurgu 3/4 szklanki truskawek lub malin i na tym kończę , moge zjeść kanpkę chleba orkiszowego z serem ogórkiem kiszonym do tego kilka pomidorków koktajlowych mandarynke lub chleb orkiszowy z pasta jajeczną i znów warzywa i jakis owoc. Spróbuj jeszcze zjeść coś w nocy np ja o 4 budzę sie czesto i juz głodna to zjadam malego kabanosa.

Cześć kobitki.
Przegrzebałam forum ,ale nie znalazłam odpowiednika .
Mam problem z wagą- mianowicie już w 7 tyg zrobiłam krew na glukozę . Wyszedł podwyższony cukier - 102 .
Trafiłam od razu do diabetologa , który jest jeszcze Endokrynologiem ( leczę się tez na niedoczynnosc tarczycy ).
Teraz zaczynam 18 tydzień i wciąż jestem - 4 kg.
Fakt mam nadwagę , bo przy wzroście 160 cm ważyłam 80 kg . I to była moja waga wyjściowa .
Fakt przed ciąża nie odżywiałam się jakoś zdrowo - fast food , wino , dużo smażonego etc.
Teraz jem zdrowo , stosuje się do diety , mierze cukier godzinę po posiłku .
Ostatnie badania w porządku , dzidziuś rozwija się prawidłowo , badania prenatalne ok , morfologia sprzed tygodnia tez ok . Wizytę mam w poniedziałek u ginekologa .
Mimo wszystko martwię się .
Może któraś z was miała taki przypadek i chciałyby mi coś podpowiedzieć .

Nie ma się co martwić :). Ja przy cukrzycy ciążowej spadłam z wagi o 11 kg. Po ciąży spadło kolejne 9 kg.

Do góry