reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CRL niższy niż wynika z OM

reklama
Spokojnie i bez paniki tak tak tu dziewczyny pisały. Ja miałam różnice 10 dni na początku a potem dwa dni, trzy dni zależy jak pomiar jest zrobiony i ani ja ani gin na to uwagi nie zwróciła a urodziłam dokładnie w dniu terminu z OM

Zgadzam się z dziewczynami - to malutka różnica, wyliczenia lekarzy bazują na średnim wzroście zarodka o 1mm dziennie - ale może być raz więcej, raz mniej. U mnie ciąża była młodsza o kilka dni, ale już się wyrównało :) także nie masz w ogóle powodów do niepokoju, wzrost jest prawidłowy.

Dziękuję Dziewczyny, trochę mnie to podnosi na duchu :) Ja po prostu wiem kiedy była owulacja i poczęcie i ciąża powinna być raczej starsza...więc mega mnie to przeraziło...ale widzę, że sporo z Was ma wyniki raz młodsza, raz starsza więc postaram się jakoś doczekać do przyszłego tygodnia we względnym spokoju :)

Dziękuję Dziewczyny, trochę mnie to podnosi na duchu :) Ja po prostu wiem kiedy była owulacja i poczęcie i ciąża powinna być raczej starsza...więc mega mnie to przeraziło...ale widzę, że sporo z Was ma wyniki raz młodsza, raz starsza więc postaram się jakoś doczekać do przyszłego tygodnia we względnym spokoju :)

Ja również wiedziałam, kiedy była owulacja, ale nie wiemy, w którym dniu jest zagnieżdżenie oraz jak szybko sobie rośnie nasz zarodek :) dlatego nie musi się to zgadzać co do dnia.

Kochana u mnie były 2 tyg różnicy. Wszystko okej. Mała ma pół roku. Błąd pomiaru lub przesunięta owulacja. Taks rozbieżność to nie rozbieżność.

Ja również wiedziałam, kiedy była owulacja, ale nie wiemy, w którym dniu jest zagnieżdżenie oraz jak szybko sobie rośnie nasz zarodek :) dlatego nie musi się to zgadzać co do dnia.

A co jeszcze jest dość ważne i dopiszę (rozumiem Twój stres, bo również się bardzo stresowałam :)) - błąd pomiaru. Były takie badania, gdzie porównywano pomiary CRL między lekarzami i różnice były nawet po 2mm - czyli 2 dni tak naprawdę. U mnie raz lekarka zmierzyła 1.27cm a za drugim razem jej wyszło 1.05m..

A co jeszcze jest dość ważne i dopiszę (rozumiem Twój stres, bo również się bardzo stresowałam :)) - błąd pomiaru. Były takie badania, gdzie porównywano pomiary CRL między lekarzami i różnice były nawet po 2mm - czyli 2 dni tak naprawdę. U mnie raz lekarka zmierzyła 1.27cm a za drugim razem jej wyszło 1.05m..
To mi się przypomniała taka śmieszna sytuacja a jednocześnie przerażająca że lekarz nie potrafi zmierzyć. Poszłam w 39+4 do szpitala na prowokacje a lekarz podczas USG się mnie pyta czy napewno mi się termin porodu z OM zgadza z tygodniem ciąży bo mu wychodzi 30t ........🤣🤣🤣

Dzięki Dziewczyny, naprawdę :) To będzie ciężki tydzień, ale Wasze posty podnoszą mnie na duchu. Nie mogłam mieć przesuniętej owulacji, to wiem na pewno, kiedy była owulacja, kiedy poczęcie. Ale wkładam Wasze posty o różnicach w pomiarach i nieznanym momencie zagnieżdżenia do głowy i mam nadzieję, że jest wszystko ok :)

reklama
Do góry