reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Crl a owulacja

Witam , ostatni cykl miałam 24 dniowy a bynajmniej tak mi wychodziło z obliczeń, miesiączki mam nie regularne.. jestem w ciazy i z cyklu wychodzi mi ze powinnam mieć owulacje 26,27.08 natomiast z crl płodu wychodzi ze owulacja powinna przypaść na 31 ( od 29 wieczorem miałam 2 dniowe plamienie być może coś związane z owulacja przed czy po nie mam pojęcia ) czy wychodzi na to ,ze owulacja mi się przesunęła o te pare dni?

reklama
Tylko jeśli miałabyś wtedy monitoring - wiedziałabys kiedy była owulacja. Nie możesz sugerować się samym kalendarzykiem czy bólem. A crl liczy się od ostatniej miesiączki a nie od owulacji.

Kiedy dziecko zaczyna rosnąć?? No w momencie zapłodnienia zaczyna się cały proces.
Zatem jest różnica czy u kogoś dojdzie do zapłodnienia w 10dc czy 24dc (bo każda kobieta może mieć w innym dniu owulację).
I jak teraz będzie wyglądało "dziecko" w 15dc obu kobiet??
W przypadku tej pierwszej, to zapewne będzie sobie już wędrowało do macicy, a w przypadku tej pierwszej jeszcze wogóle go nie ma 🤷‍♀️

Do góry