reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Covid-19 leczenie objawów

Kochane jakie u was były objawy covid? U mnie potworne bóle pleców bóle karku bóle w piersiach czasem klocie w nogach. Miałam test ale negatywny. Co myślicie?

reklama
U mnie temperatura, dreszcze, ból gardła, który ciągnął mnie do kaszlu. Na drugi dzień bóle mięśni i mrowienie w nogach. Kolejno zanikł mi węch, doszły duszności i świszczący oddech. Dzisiaj 17 dzień od wystąpienia pierwszych objawów. Od dwóch dni mogę powiedzieć, że wracam do żywych 👍
U mojej babci np. jest gorączka i mocne osłabienie. Mama natomiast jak przechodziła na przełomie listopada i grudnia to tylko raz zagorączkowała, a później dobry tydzień leżała kompletnie bez siły, na wózki do łazienki ją wozili. Za to po przechorowaniu nie doszła do siebie, cały czas jest słaba i ma zaburzenia równowagi.

Jak w temacie. Czym się wspomagacie podczas covid? Wiadomo leczenie tylko objawowe, ale w jaki sposób je łagodzić? Np. gorączka, nudności, bóle głowy i gardła, duszności.
Ile trwało Wasze leczenie domowe?
Codziennie jem pełen pakiet witamin, a jak pojawiły się pierwsze objawy - ból głowy i gardła i czułam, że robię się chora, to od razu leżałam w łóżku i co kilka godzin piłam Gripex. ;)

reklama
REHABILITACJA OLFAKTORYCZNA - DR Charlotte Hautefort, pracującą w szptalu Hôpital Lariboisière w Paryżu poleca:

1. Przygotuj i miej w domu:
wanilię, kawę, goździki, Olejki: cytrynowy, różany, lawendowy, cynamon, ocet jabłkowy l. winny, curry

2. Trzymaj je w szczelnych pojemnikach

3. Olejki eteryczne trzynaj rozcieńczone w H2O(20 kropli olejku na 50 ml wody). Tylko podpisz ;)

4. Rozpocznij 16 tygodniowy trening (dwa razy dziennie - rano i wieczorem).

5. Maksymalnie się skoncentruj i bądź w pomieszczeniu, gdzie nie ma silnych zapachów i smaków.

6. Przeczytaj opis tego co wąchasz.

7. Otwórz pojemnik i wąchaj zawartość przez 15 sek. ( trzymaj go 2 cm. od nosa) Przykładaj raz do jednej raz do drugiej dziurki i poruszaj nim.

8 Zamknij pojemnik

9. Odczekaj 15 sekund przed przejściem do następnego produktu.

Narysuj tabelę, rozpisz produkty, które wąchasz i albo raz w tyg. wypełnij ją informacją, czy cos czujesz i czy rozpoznałaś/es zapach.
kawa.jpg

reklama
Do góry