reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś oprócz mleczka?? Mniam...

Ja o kisielu słyszałam, ze sie podaje od 8 miesiaca, mleko krowie od 3 roku, bo nerki nieco lepiej filtrują, wiec tak bardzo juz ich mleczko nie niszczy u dzieci.
I najwazniejsza rzecz lekarze lekarzami, dietetycy itp. ale to wy jestescie mamami i znacie swoje dzieci najlepiej i wiecie co i kiedy podac ale wiadomo bez przesady lekarze i dietetycy wyznaczają pewne granice wiekowe, co do jedzenia my je mozemy skraca lub przedłużac ale wiadomo cola, hamburger, smarzone czy przyprawione jedzonk, tabliczka czekolady, gorąca czekolada, bita smietana itd. lepiej podac jak najpoźniej a nie experymentowac na dzieciach.
Ten kisiel jest od 6 miesiąca, więc raczej nie zaszkodzi, podwarunkiem że dziecko je ziemniaczki i ma wprowadzone żółtko, a deserek można dać taki który dziecko zna i lubi.

Ostatnia edycja:
reklama
esti moj tez ostatnio zjadl 2 i do tego kilka biszkoptow rozmoczonych :-) i cala miche opedzlował a dzisiaj dostal 2 starte jabluszka i do tego 3 ciasteczka z hipa i te wszamał wszystko ;-) jak narazie uwielbia owoce mam nadzieje ze tak mu zostanie.
jutro bedzie zupka ogorkowa nma obiadek dla malego mam nadzieje ze mu zasmakuje :-) nic mu nie bedzie jadly juz wasze maluchy ogorkowa lub ogorki ???

a kiedy mozna podac kiwi naprzyklad o 9 misiaca chyba sa cytrusy co ???

esti moj tez ostatnio zjadl 2 i do tego kilka biszkoptow rozmoczonych :-) i cala miche opedzlował a dzisiaj dostal 2 starte jabluszka i do tego 3 ciasteczka z hipa i te wszamał wszystko ;-) jak narazie uwielbia owoce mam nadzieje ze tak mu zostanie.
jutro bedzie zupka ogorkowa nma obiadek dla malego mam nadzieje ze mu zasmakuje :-) nic mu nie bedzie jadly juz wasze maluchy ogorkowa lub ogorki ???

a kiedy mozna podac kiwi naprzyklad o 9 misiaca chyba sa cytrusy co ???

Ogórki małosolne Celinka je od 3 tygodni, a właściwie to wysysa z nich cały sok. Myślałam o ugotowaniu jej z nich zupki ale się boję.
Surowych ogórków narazie nie polecam, większość dzieci nie toleruje ich do 2 lat.
Kiwi zaliczasię do cytrusów i szczerze mówiąc ja podała bym dopiero po 12 miesiącu. A dawałaś arbuza, Celinka go uwielbia.

A robiłyście ten kisiel na który napisałam przepis?

jogurtu nie ale kupie mu w przyszlym miesiacu danonka i zobacze czy nic mu nie bedzie.

zjadl troche tej ogorkowej dzisiaj ale przegotowalam ja 2 razy i baaaardzo rozcienczylam dla niego oczywiscie musialm zagescic kleikiem bo moje dziecko nie lubi jak mu tylko cos przez zoladek przelatuje :-) :-D

reklama
jogurtu nie ale kupie mu w przyszlym miesiacu danonka i zobacze czy nic mu nie bedzie.

zjadl troche tej ogorkowej dzisiaj ale przegotowalam ja 2 razy i baaaardzo rozcienczylam dla niego oczywiscie musialm zagescic kleikiem bo moje dziecko nie lubi jak mu tylko cos przez zoladek przelatuje :-) :-D
Danonki są od 3 lat. A Nestle wypuściło jakieś jogurty od 6 miesiąca.
Napisz jak się czuł po zupce?

Do góry