reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Coś na komary dla dzieci

reklama
Rozwiązanie
Podrzucam artykuł, na dole są różne pomysły na ochronę przed komarami Link do: Jak chronić się przed komarami, kleszczami, strzyżakami, meszkami i innymi owadami?

EPA zarejestrowała 4 substancje czynne, które są skuteczniejsze od naturalnych środków: DEET, IR3535, ikarydyna oraz olejek z eukaliptusa cytrynowego (OLE) (nie zaleca się stosowania czystego olejku eterycznego, ponieważ nie przebadano jego bezpieczeństwa).

Przypominam, że preparaty zwierające DEET nie są rekomendowane dla dzieci poniżej 12 roku życia i bezwzględnie zakazane w przypadku ciężarnych i noworodków.

Z propozycji : dla maluszków od 1 r.ż

• Bros płyn dla dzieci jest ok, ale nie chroni przed kleszczami - działa do 6 h.
  • Ziaja, o...
Podpinam się pod pytanie. Wczoraj byłam z córką na spacerze w parku i komary chciały nas zjeść żywcem. Noc nieprzespana bo swędzi dziecia i nic nie pomaga. :(

Ja też się chętnie dowiem. Mam trójkę dzieci, najmłodsze 2,5 miesiąca i wczoraj i dziś po nocy wszystkie trzy pogryzione, a niby mamy moskitiery w oknach - jakoś się wepchały. Nie chcę w domu stosować przy maluchach chemii typu te zapachy do kontaktu.

Przy synku sprawdził nam się spray z ziaji, spacjalnie mi go przywozili z Polski bo nic innego nie działało:)
large_1524671342apteka_internetowa_gemini_ziaja_antybzzz_p-yn_przeciw_insektom_dla_dzieci_100ml.jpg

Podrzucam artykuł, na dole są różne pomysły na ochronę przed komarami Link do: Jak chronić się przed komarami, kleszczami, strzyżakami, meszkami i innymi owadami?

EPA zarejestrowała 4 substancje czynne, które są skuteczniejsze od naturalnych środków: DEET, IR3535, ikarydyna oraz olejek z eukaliptusa cytrynowego (OLE) (nie zaleca się stosowania czystego olejku eterycznego, ponieważ nie przebadano jego bezpieczeństwa).

Przypominam, że preparaty zwierające DEET nie są rekomendowane dla dzieci poniżej 12 roku życia i bezwzględnie zakazane w przypadku ciężarnych i noworodków.

Z propozycji : dla maluszków od 1 r.ż

• Bros płyn dla dzieci jest ok, ale nie chroni przed kleszczami - działa do 6 h.
  • Ziaja, o której piszą dziewczyny - działa do 4 h.
  • CHICCO, spray przeciw komarom, roll-on i chusteczki działają do 3 h., ale mogą być używane dla dzieci od 2. miesiąca życia
  • SIO Natural – na komary od 1 m. życia, ale nie napisali, czy tylko przyjemnie pachnie, czy działa ;)

Rozwiązanie
Do góry