reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja też zawsze w sprawie rozszerzania diety Oluni konsultuję się z panią doktor. Naprawdę świetna babeczka i zawsze mogę do niej zadzwonić gdyby coś. Tym bardziej jeśli Ola jest na butelce.

reklama
moja położna wręcz nakazała podawać po 4 miesiacu soczek jabłkowy, marcheweczkę;)..

a ostatnio daliśmy jej soczek z dziekiej róży, malin i winogron...kupka zaraz po tym jak ta lala:)- polecamy na zatwardzenia:):-D

My wszystko konsultujemy z naszą pediatrą, i poleciła podać pierwszą zupke po ukończeniu czwartego miesiąca i tak też uczyniłam, wszystko jest ok. kupiłam zupki z gerbera od 4 miesiąca marchewkową z warzywami, jarzynową, brokuły i rózne desery z jabłka z dodatkiem czarnych jagód itd. Do tej zupki dodaje mus z indyka, który jest w osobnym słoiczku. Pewnie po następnej wizycie w przyszłym tygodniu będziemy próbować nowe rzeczy.Ale czeka nas szczepienie:-(

moja pediatra powiedziała, ze jak najbardziej mamy wprowadzac, soczki, deserki i zupki z uwagi na to, że mała idzie do zlobka, tak aby wszystkiego ja nauczyć. Dzisiaj podalismy po raz pierwszy tarte jablko i mała była zachwycona.
A co do mleczka to 2 tygodnie przed pojsciem do złobka mam raz na dzien podawać mleko modyfikowane i mam spróbować Nan, czy ktoras z was podaje to mleczko?

I mysle, ze tam gdzie nie ma potrzeby wprowadzania dodatkowych produktów do konca 6 miesiaca, to mozna spokojnie poczekać.

dziewczyny dawno mnie nie bylo i widze ze ktos ekstra watek zalozyl.moze sie przedstawie mam na imie Ania i urodzilam synka Sebastianka 17czerwca wazyl4,070kg i mierzyl 60cm my rowniez zapoznajemy Sebcia z nowymi smaczkami i idzie nam to dosyc dobrze.pozdrawiamy

Marysia jadłą kaszkę zwykła - rzeszła, malinową - nie przeszła, sok jabłkowy - nie chce, sok marchwiowo - jabłkowy - strasznie po nim zygała, jabłuszko - ok, jabłko z gruszką Hippa - ok, dynia z ziemniakiem - niechetnie.

Mam problem bo mi ise wydaje że jej to żarłko nie podchodzi. Kaszka jeszcze jest w miarę ale na resztę strasznie isę oczepuję i boli ja chyba brzuszek ostanio. Chyba jej zrobie z tydzień przerwy i zobaczę co i jak. Zreszta przez ostanie dni i tak nie chce jesć ani cyca ani nic . Juz pisałam o tym, ze podejrzewam zeby albo pleśniawki (smarujemy Nestatyną)

reklama
stary wyjadacz:

ja mojej dawałam już dynie z ziemniaczkiem - i prosze oto efekty:

nawet uchwyocne zostało jak Marysia pluje:

spodenki:

a teraz seria min podczas jedzienia - ma wrazenie że jej to nie smakowało? A wy?

Do góry