reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

ale sie ruch zrobil jak poszlam sie do wanny wymoczyc:-D:-D
milo polezec w niej pol godz,choc mialam przyspieszone wyjscie
bo Oli sie przebudzila i chcial mnie:-D wiec wyjscie z wanny mialam expresowe hihi

Matrucha moja jak byla mniejsza to bylo roznie z zasypianiem czasem i poltorej godz mi schodzilo,usypialam z nia,a czasem padalam spac przed nia :sorry:
musialam lezecprzy niej,bo siedzenie na skraju lozka nie przeszlo;
musialam byc przykryta koldra,bo jak nie sie to sie wiercila:baffled:
byly bajki,kolysanki,wymyslane pioseneczki:eek:
a od jakiegos czasu jest,ze jak sie polozyla ja przy niej to bylo 20,15 min,a teraz jest tak,ze usypia i po 10 czy po 5 min przylozy glowe do poluszki i za chwilke usypia
tylko moja do przedszkola chodzi i wstaje po 7 codziennie

reklama
A ja dopiero teraz bo mlody ostatnio ma problemy z zasypianiem:sorry:
D,dojechal o 20;30,ale gdzies w polu stali i wogule droga byla straszna na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo,sniegu to az tak duzo bardzo nie bylo,ale ogolenie w irlandii snieg nie pada i sie tu nie zaklada opon zimowych itd,pozatym wszedzie jest pod gorke i stad te wszystkie problemy z komunikacja:dry:no a teraz juz mowie dobranoc i zdrowka dla dzieciaczkow naszych:-)

Tak wygladala dzisiaj irlandia

Załączniki

• DSCF0816.jpg
    DSCF0816.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 27
Witam,

Urodziny miałam 18 mała 26.

Ja ostatnio wpadłam do 5-10-15 i kupiłam kilka rzeczy - mają świetne przeceny. - naprawdę warto tam zajrzeć. Tylko z numeracją mają nie tak - mała nosi 104, kupiłam jej 110 i ledwo ledwo się zmieściła... a chciałam by miała na dłużej....

To trochę spóźnione były moje życzenia, ale szczere :-).
Ja też byłam w smyku, ale przyznam, że od listopada do grudnia były mega przeceny w GEMO w Jankach (najpierw cały asortyment 50% taniej a potem 70%) i przyznam, że obkupiłam Krystiana po zęby - pełną rozmiarówkę 110. Tyle, że on teraz jest tak na styk już w tej 110, szybko przez listopad i grudzień podskoczył.
Co do smyka, to zależy od modelu ubranka, Krystian ma kilka bluzek na 110 i są w sam raz a jedną ma za małą. Zresztą ze spodniami z 5-10-15 mamy podobnie, kupowałam 3 sztuki dresów na 110, 2 pary są ok, a trzecia za mała :baffled:. A oczywiście w sklepie nie przyłożyłam ich do siebie żeby długość sprawdzić :zawstydzona/y:.
Ogólnie mam nadzieję, że w tej rozmiarówce na 110 chociaż do lata pochodzi ;-). On jest chudy, więc wszystkie ubrania trochę dłużej są ok ;-).

Martuchaa pizza mniam, mniam ja też chcę :p
ja dziś zrobiłam zupę wiosenną dzieciakom, Tomaszowi robię pieczeń z grzybami a tak na dodatek zrobię żurek... coś dzis mam natchnienie na kucharzenie :)
może pozbywam się przez to moich złości które napływają wraz z zbliżającym się @:dry:

a co to jest wiatrówka Basia?

megi policja? książeczka? ło matko co za facet... pewnie troszkę nerwów było...

Natka wyglądacie dziewczynki ślicznie :)

cześć J@god@ :)

i ja witam :-)

Zadzwonili dzisiaj do mnie do pracy z przedszkola, że Oliwia ma temperaturę. Wyszłam więc z pracy po 12. Oliwcia miała 39 stopni. Dostała lekarstwa i leżała cały dzień. Ja jutro do pracy ale Oliwia do przedszkola do piątku nie pójdzie. O 18 przyszli dziadkowie (czyli moja mama z mężem) i zabrali ją do siebie. Oddadzą mi ją dopiero w piątek. Pewnie będę tęskniła ale z drugiej strony będę mogła się pouczyć do sobotnich egzaminów :-)

Pizza wygląda przepysznie mmmmmniam

to dobrze, że miał się kto Oliwcią zająć :tak: i owocnego uczenia ;-).

Olla nie wiem czy Ci pisałam, ale zachwycam się tym zdjęciem Oliwki z podpisu, piękna córcia Ci rośnie :-). Cud miód...

czesc z rana;-)

Aga no wlasnie mi sie wydajeze on za dlugo spi rano i stad tez pozniej wydziwia(dzisiaj spal do 8.40 a polozylam go przed 21), tylko narazie w zime szkoda mi go wczesniej budzic jak i tak nigdzie sie nie spieszymy ale od wiosny chyba trzeba bedzie sie przestawic

niunia super wyglada, pamietaj jak w walii tez kiedys spadl snieg, bylo go nie wiele ale tez straszna panika, korki i landlord do nas nie dojechal po pieniadze, zadzwonil i powiedzial ze jest atak zimy i nie wychodzi z domu:-D

czesc laseczki:tak:

dzionek czas zacząc...

dzisiaj antybiotyk dopiero za drugim podejsciem chyba na dobre zostal juz w brzuszku więc się ciesze:-)

co do zakupkow to ja matowi juz raczej z mysla na przyszly rok nabyłam kurteczkę zimową ale pewnie jeszcze w tym sezonie ponosi a do przyszlego mam nadzieę nie wyrośnie:sorry:

niunia - fajna fotka

ide na sniadanko

martucha - pizzy sie nie ostalo?:sorry:

reklama
Ja też kupiłam kurtkę na 5/6 lat i jest prawdę mówiąc tylko trochę za duża i boję się, że w przyszłą zimę będzie na styk albo za mała.

W tamtym roku kupiłam mu w marcu kurtkę zimową (za 30% tego za ile potem takie jesienią sprzedawali) i super jest, tyle, że szkoda, że od razu dwóch nie wzięłam, bo mały to zazwyczaj po jednym spacerze ma kurtkę do prania :baffled:.

Teraz ma tę na 5/6 lat ale do stycznia się kulaliśmy z jedną kurtką, bo ceny jesiennych odstraszały.

Teraz chciałam znowu kupić na 122 jeszcze jedną na przyszłą zimę, ale przeszłam 5-10-15 i smyk i nie było za bardzo ciekawych wzorów na ten rozmiar :-(.
Tylko takie dość drogie korzuszki, dla mnie średnio wygodne i w dodatku wzornictwo takie ponuro - szkolne już :-(. A ja chciałam mu normalną kurteczkę kupić :sorry:.

Do góry