reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co zamiast butelki z BPA???

szczerze ja juz sama nie wiem co robić .Raz chce już skończyć a raz szkoda mi...:sorry2:a te butle adiri to chyba nie można kupić jak się nie jest w usa...no albo w wymienionych krajach na tej stronie....no plski ani hiszpanii nie ma......:-(Wlasnie tylko dlatego ze wczesniak i chcialam mu pomoc jak tylko moge mimo bólu i ropy z krwia na sutkach karmiłam go dalej...ale ilemżna znieśc?? Mały od dwóch tyg nic nie przytył i chce cyca co godzine...jak dla mnie to po prostu cyc mu nie wystarcza. od razu tez piersi nie rzuce!!!ale jeżeli nie może sie dobrze rozwijac bo jest nie dokarmiony??? niby pediatra mowil ze powoli ale do przodu, ale 2tyg minęło i ani grama a je co godzine. cos tu nie tak.

reklama
no tak ...jesli dzidzius nie przybiera na wadze przez dluzszy czas to juz jest problem...a moze on ma problem z wysysaniem calego mleczka z cycusia? Sprawdzalas ile masz mleka? Z reguly okolo 5 mc nadchodzi kryzys laktacji tzn dziecko potrzebuje i chce wiecej a piersi nie moga nadazyc z zapotrzebowaniem. Pamietam ze mialam tak z pierwszym synem, mleka wydawalo mi sie malo a bobas wisial przy piersi non-stop, poniewaz wtedy nie pracowalam moglam pozwolic sobie na ciagle trzymanie dziecka przy cycu, kilka dni prawie go nie odstawialam, pilam duzo, staralam sie nie stresowac, olalam gotowanie i sprzatanie tylko poswiecilam ten czas na relacje z cycem :) Oplacalo sie bo mleka przybylo po kilku dniach i karmienia wrocily do normalnego schematu. Ale jesli to nie jest wasz problem, jesli masz wystarczajaco mleczka to moze sprobuj mu podac jakas kaszke? Kaszki sa tuczace wiec maly szybko nabierze na wadze..no i 5 mc... mozna spokojnie rozszerzac diete. Gdyby byl grubaskiem to moglabys czekac nawet kolejne dwa miesiace ale w tym przypadku mysle ze warto zaczac wprowadzac nowe pokarmy. Wiesz, lekarze nie zawsze maja racje, praktycznie ilu ich jest tyle opinii i filozofii a TY jestes mama i to Twoj dzidzius wiec sprobuj troche kierowac sie intuicja i wlasnym rozeznaniem co jest najplepsze dla Was. Zycze powodzenia!

no dzięki za wsparcie:tak::tak::tak: masz racje z tą intuicją. Tylko skąd wiadomo który głos podpowiada tą właściwą odpowiedz.....hehe ciężka sprawa. no ja już sama nie iwem czy panikuje z tym wzrostem. pojdziemy do pediatry i zobaczymy . Wczoraj mialam nastęon apróbę butlową i sukces!!! wydoił wszsytko a jak się skończyło stękał ze wyciagnełam mu smoka z pysia:-Dwięc dałąm cycusia i wydoił z dwóch:szok:wieczorem też dałam i cyca i butle, ale tak się zapowietrzył, że żygał okropnie i bekał :baffled::baffled::baffled:także na noc zeby spokojnie spał sobie to zostan e poki co przy cycku. Ale ciekawe czemu tak się zapowietrzył niby butla ma te opowietrzniki. A nawet po godzinie mąż go podniósł i beknął aż strzeliło:szok:może musi dojść do wprawy...dzięki za pomoc;-)

Witam wszystkich zainteresowanych,

jeśli chodzi o konkretny produkt, to można już kupić u nas butelki włoskiej firmy Mebby nie zawierające BPA:

Butelka do karmienia niemowląt Mebby Gentlefeed 150 ml

w zakresie wiedzy na temat BPA i związanym z nim niebezpieczeństw polecam:

The Bisphenol A FREE Portal (w języku language :-) )

lub Bisfenol A ? czy można go ignorować?

od razu uprzedzam, że jestem związany z firmą Mebby, lecz niniejszy wpis czynię w dobrej wierze: celem firmy Mebby jest bezkompromisowość w zakresie jakości oferowanych produktów.

Przeczytałam o toksycznych plastikowych butelkach zawierających BPA i nieco się przeraziłam.
Czy ktoś mógłby polecić jakąś dobrą szklaną butelkę do karmienia?? Wracam niedlugo do pracy i bedzie trzeba zacząć karmić małego butelką podczas mojej nieobecności, a chcialabym również utrzymać karmienie piersią. Poczatkowo myślałam o butelkach Tommee tippee lub Avent (bo czytałam że mają smoczki podobne do kobiecej piersi), ale one są z plastiku i z BPA. Teraz nie wiem co robić. Wolalbym karmić szklaną, ale boję się ze mały przyzwyczai sie do butelki i nie bedzie potem chcial piersi. Pomóżcie!!!

Do góry