reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co z luteiną i duphastonem ?

C

Catar

Gość
Witajcie, zostało mi całe opakowanie duphastonu ( wzięłam z niego tylko jedną tabletkę) oraz blister luteiny 100. Ja już jestem w 36 tyg i luteinę odstawiłam już prawie 3 tyg temu a dupek był mi niepotrzebny. Zastanawiam się co zrobić z tymi lekami ? Można je gdzieś oddać ? Może szpitale przyjmują ? Szkoda mi wyrzucać bo komuś mogą się przydać

reklama
Witajcie, zostało mi całe opakowanie duphastonu ( wzięłam z niego tylko jedną tabletkę) oraz blister luteiny 100. Ja już jestem w 36 tyg i luteinę odstawiłam już prawie 3 tyg temu a dupek był mi niepotrzebny. Zastanawiam się co zrobić z tymi lekami ? Można je gdzieś oddać ? Może szpitale przyjmują ? Szkoda mi wyrzucać bo komuś mogą się przydać
Ja bym właśnie gdzieś wystawiła, nawet olx na oddam za darmo, na pewno znajdzie się chętna bo sporo kobiet przyjmuje te leki.

Ja mam ten sam problem mam chyba 4 opakowania dhupastonu :// którego nigdy nie uzylam

Stąd pytałam czy można oddać w szpitalu czy gdziekolwiek ? W końcu w szpitalu podają leki więc chyba potrzebują

A ja chętnie przyjmę luteine, jeśli któraś ma do oddania.Moj mail sylkam299@gmail.com. To w akcie desperacji,dluga historia. ALE jestem po 40 a chce mieć jeszcze jedno dziecko .Nie pytajcie co na to lekarz. LEKARZ twierdzi że zwariowałam .Rok temu poroniłam i nawet nikt nie próbował ratować tej ciąży, to nie sprawiedliwe.

reklama
A ja chętnie przyjmę luteine, jeśli któraś ma do oddania.Moj mail sylkam299@gmail.com. To w akcie desperacji,dluga historia. ALE jestem po 40 a chce mieć jeszcze jedno dziecko .Nie pytajcie co na to lekarz. LEKARZ twierdzi że zwariowałam .Rok temu poroniłam i nawet nikt nie próbował ratować tej ciąży, to nie sprawiedliwe.
w Polsce handel lekami na receptę poza apteką jest karalny.
Zmień najpierw lekarza, albo zapytaj go, skąs taka jego opinia. Może masz po prostu tak mocne przeciwskazania zdrowotne, że tak zareagował? Luteina i duphaston to nie cukierki, które możesz brac na własną rękę po zajściu. I nawet one nie sprawią, że nie dojdzie do poronienia. Czasami duphaston tylko przedłuża to, co i tak by nastąpiło.
Znajdź lekarza, który się podejmie prowadzenia ciąży i wtedy próbuj.

reklama
Do góry