reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co Wy o tym myślicie?

Ja najpierw zrobiłabym badania hormonalne. Prolaktyna, LH, FSH, testosteron, estradiol, TSH między 2-5 dniem cyklu . Zapisałabym się na monitoring owulacji na chociaż 3 cykle żeby zobaczyć czy ona w ogóle wystepuje. Po 7 dniach od domniemanej owulacji zrobiłabym progesteron żeby się upewnić że owulacja wystąpiła. Jeśli występuje to spokojnie można się starać rok a potem wdrożyć jakieś leczenie konkretne. I ja namowiłabym partnera na badania . Od tego powinno się zaczynam bo jednak często to w jakości nasienia leży większy problem. U kobiety owulacje można wystymulować. Z facetem jest gorzej
Test owulacyjny pokazywał, ze owulacja jest normalnie. Z resztą w dzien owulacji zawsze czuję sie jakos inaczej, więc czuję po sobie, że ją mam.

reklama
Masterka w przypadku PCOS testy owulacyjne cały czas wychodzą pozytywne albo prawie ze względu na ciągle wysoki poziom LH. Niestety tak nie wyglądają pęcherzyki przed owu. Wszystkie są prawie jednej wielkości, nie ma żadnego pęcherzyka dominującego. Niestety ale to nie jest obraz zdrowych jajników .

Masterka w przypadku PCOS testy owulacyjne cały czas wychodzą pozytywne albo prawie ze względu na ciągle wysoki poziom LH. Niestety tak nie wyglądają pęcherzyki przed owu. Wszystkie są prawie jednej wielkości, nie ma żadnego pęcherzyka dominującego. Niestety ale to nie jest obraz zdrowych jajników .
No mnie tez sie one nie podobają... Ale dwaj lekarze stwierdzili, ze to nie pcos... I mówili, zeby starac sie rok, a jak sie nie uda to sie wtedy pokazac....

I dodam że u Nas nie był to rok starań w istatniej ciąży to było 7 lat nieskrępowanego niczym seksu i dopiero jak odpuściłam złoty strzał ;)

reklama
Masterka, skad jesteś? Jeśli ze śląska to mogę dać Ci namiary na dobrego endokrynologa który położy Cię na kilka dni do szpitala i zrobi szereg badań pod katem PCOS.

Do góry