reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co to może być?

Paulina26777

Fanka BB :)
Cześć. Moj mały synek ma 9 dni. Od trzech dni nie może spać w nocy. Zasypia na 5 min poczym budzi się rozgląda na boki i znów zasypia. Potrafi tak przez godzinę. Popołudniami też nie może spać. Zje. Przebiorę go, położę i zaczyna się rozglądać z otwarta buzia, wsadzać rączki do buzi, prężyć się. Nie wiem skąd to się wzięło. W szpitalu zjadł i większość spal. Od czego to może być. Czy należy udać się do lekarza? . Martwię się bo mało co spi. Uspokaja go smoczek ale jak się tylko zegnie czy obruszy wypada mu i się zaczyna.

reklama
Kiedy wyszlas ze szpitala,? dzieci często po przyjściu do domu są rozbite. Mają nowe doznania, nowe zapachy, nowe dźwięki, nowe otoczenie.
Czy jest płaczliwy?
Porozmawiaj o tym z położna powinna może coś doradzić.

Kiedy wyszlas ze szpitala,? dzieci często po przyjściu do domu są rozbite. Mają nowe doznania, nowe zapachy, nowe dźwięki, nowe otoczenie.
Czy jest płaczliwy?
Porozmawiaj o tym z położna powinna może coś doradzić.
Wyszłam w poniedziałek. Właśnie że nie płacze. Rozmawiałam z położna była w czwartek stwierdziła że jest głodny ale po jedzeniu ma tak samo. Będę rozmawiać jeszcze jutro jak przyjdzie . Wygląda jakby musiał cały czas coś ssać. Jak dostanie smoczek jest spokój. Gorzej jak wypadnie

Wyszłam w poniedziałek. Właśnie że nie płacze. Rozmawiałam z położna była w czwartek stwierdziła że jest głodny ale po jedzeniu ma tak samo. Będę rozmawiać jeszcze jutro jak przyjdzie . Wygląda jakby musiał cały czas coś ssać. Jak dostanie smoczek jest spokój. Gorzej jak wypadnie
Moze tak być że cycus.

Tylko że ja karmię butelka. I nie wiem jak go inaczej położyć spać czy uspokoić bez smoczka. Wystarczy że się obruszy i mu wypada.
Miałam bardziej na myśli że chce cycac.
Smoczkiem się nie przejmuj dużo dzieci początkowo odrzuca. U mojej też wypadał i w sumie dziś ma 3 miesiące i dalej wypada. Poprawiło się trochę po podcieciu wędzidełka w 3 tyg.
Moja też od samego początku na butelce, co prawda podawałam z piersi też ale to było za mało, i musiałam dokarmiać. Polubiła się ze smoczkiem od jakiegoś czasu, i raczej bierze wtedy gdy nie może zasnąć jest już przemęczona a ja na więcej nie naciskam. Chciałam smoczka tylko po to by mieć jakiegoś uspokajacza.
U mojej zadziałał sposób na spanie ale wykorzystuje go tylko gdy już widzę że nie dam rady bez wspomagacza zasnąć, to włączanie suszarki na telefonie. Inne muzyczki nic nie dawały w podobnym okresie. I pieluszka na buźkę tak co nosek czuje ciepło.

reklama
Miałam bardziej na myśli że chce cycac.
Smoczkiem się nie przejmuj dużo dzieci początkowo odrzuca. U mojej też wypadał i w sumie dziś ma 3 miesiące i dalej wypada. Poprawiło się trochę po podcieciu wędzidełka w 3 tyg.
Moja też od samego początku na butelce, co prawda podawałam z piersi też ale to było za mało, i musiałam dokarmiać. Polubiła się ze smoczkiem od jakiegoś czasu, i raczej bierze wtedy gdy nie może zasnąć jest już przemęczona a ja na więcej nie naciskam. Chciałam smoczka tylko po to by mieć jakiegoś uspokajacza.
U mojej zadziałał sposób na spanie ale wykorzystuje go tylko gdy już widzę że nie dam rady bez wspomagacza zasnąć, to włączanie suszarki na telefonie. Inne muzyczki nic nie dawały w podobnym okresie. I pieluszka na buźkę tak co nosek czuje ciepło.
A jak z kupka. Mój robi taka nie duża raz na dzień. Dziś nie zrobił jeszcze wogole . Czy to normalne na mm?

Do góry