Proszę bardzo Irtasia, ale to są zwykłe pulpety, tak się je robi jak klopsy, tylko nie smaży, a gotujeDasz przepis na te pulpety w sosie koperkowym
Mielone chude mięso (wieprzowe albo drobiowe, sama mielę, gotowego mielonego nigdy nie kupuję) mieszam z jajkiem, cebulką w kostkę, przyprawami (solą, pieprzem, majerankiem, czasem też granulowanym czosnkiem), małą ilością wody i z bułką tartą. Wrzucam na wrzącą wodę z vegetą małe kulki z mięsa, gotuję 10 minut, pod koniec dodaję posiekany koperek. Odkładam porcję dla Oliwki i resztę zaprawiam sosem beszamelowym lub w wersji leniwej białym sosem Knora z paczki.
Oliwki porcję zabieliłam wczoraj Sinlacem jak już pisałam na innym wątku, ale Jenni nie jest uczulona na mleko, więc spokojnie może zjeść wersję z sosem beszamelowym lub białym.