reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

Dasz przepis na te pulpety w sosie koperkowym:confused:
Proszę bardzo Irtasia, ale to są zwykłe pulpety, tak się je robi jak klopsy, tylko nie smaży, a gotuje

Mielone chude mięso (wieprzowe albo drobiowe, sama mielę, gotowego mielonego nigdy nie kupuję) mieszam z jajkiem, cebulką w kostkę, przyprawami (solą, pieprzem, majerankiem, czasem też granulowanym czosnkiem), małą ilością wody i z bułką tartą. Wrzucam na wrzącą wodę z vegetą małe kulki z mięsa, gotuję 10 minut, pod koniec dodaję posiekany koperek. Odkładam porcję dla Oliwki i resztę zaprawiam sosem beszamelowym lub w wersji leniwej białym sosem Knora z paczki.
Oliwki porcję zabieliłam wczoraj Sinlacem jak już pisałam na innym wątku, ale Jenni nie jest uczulona na mleko, więc spokojnie może zjeść wersję z sosem beszamelowym lub białym.
 
reklama
A u nas mielone z pieczarkami,dla mnie i Kuby bez jajek,tylko z kaszką kukurydzianą,surówka z kapusty pekińskiej.
 
Oj, to zupełnie na oko, ja siekam cały pęczek i mniej więcej połowę daję do sosu, a drugą połowę świeżego kopreku jeszcze na ziemniaki posypuję (na 6 osób) ale można dodać tyle ile kto lubi. Jak brakuje koperki świeżego, można dać suszony, ale ze świeżym jest dużo smaczniejsze :-)
 
Oj, to zupełnie na oko, ja siekam cały pęczek i mniej więcej połowę daję do sosu, a drugą połowę świeżego kopreku jeszcze na ziemniaki posypuję (na 6 osób) ale można dodać tyle ile kto lubi. Jak brakuje koperki świeżego, można dać suszony, ale ze świeżym jest dużo smaczniejsze :-)
Ja tez wole swiezy i tez mroze:tak: i lubie go duzo duzo :tak:
 
nie mam pomysłu :no:
najgorsze, że nie mam żadnej kości na zupę dla maluchów... muszę do sklepu iść to może coś od razu dla nas wymyślę...
 
reklama
Do góry