reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Ja dziś chyba zrobię pulpety ziemniakami i surówką, ale mogę jeszcze plany zmienić, bo jestem jeszcze przed zakupami. Może na coś innego mnie najdzie :confused: Tak naprawdę to dziś nie mam na nic jakoś ochoty :dry:

a ja bym zjadła dobre pyzy z mięsem tylko kto mi je zrobi a gotowe nie wiem czy beda smaczne:baffled: wiec popatrze tylko na fotke i zjem cos innego;-)

lasagna szybka w miarę i efektowna jak rozłożysz u gółry różne sery typu mozzarella zółty lub co mogę jeszcze polecić bo ostatnio robiłam nazywa się

idealne kotlety wołowe- nazwał je tak kucharz ( program kuchnia tv)
kotlet schabowy z kością grubość ok 2-3 cm włożyć do woreczka w szklance zrobić zaprawę: olej czosnek pieprz sol zioła ulubione i wlać do woreczka zostawić na godzinę w lodówce następnie rozgrzać olej na patelni położyć takie grubaśne kotlety razem z tą zalewą piec na złoty kolor z zewnątrz na jednej i drugiej stronie później włożyć na 20 minut do gorącego piekarnika aby doszły w środku naprawdę smaczne takie soczyste i czuć wszystkie przyprawy a dodatek to wedle uznania ryż ziemniaki pieczone w piekarniku aby wszystko się razem robiło

Miśka, to był taki boczek, co w sumie nie wygląda jak boczek, tylko bardziej jak polędwica, chodziło o to, żeby był posmak wędzonki. Kości Tomek nie wyjmuje, tylko czyści od środka i nadziewa wnętrze.
No ale kaczka jak kaczka, zawsze jest tłusta niestety.
ja nie lubię kaczki...jak mama tylko cosik do rosołu dorzuci to nie tknę...nie wiem skąd to mam

lasagna szybka w miarę i efektowna jak rozłożysz u gółry różne sery typu mozzarella zółty lub co mogę jeszcze polecić bo ostatnio robiłam nazywa się

idealne kotlety wołowe- nazwał je tak kucharz ( program kuchnia tv)
kotlet schabowy z kością grubość ok 2-3 cm włożyć do woreczka w szklance zrobić zaprawę: olej czosnek pieprz sol zioła ulubione i wlać do woreczka zostawić na godzinę w lodówce następnie rozgrzać olej na patelni położyć takie grubaśne kotlety razem z tą zalewą piec na złoty kolor z zewnątrz na jednej i drugiej stronie później włożyć na 20 minut do gorącego piekarnika aby doszły w środku naprawdę smaczne takie soczyste i czuć wszystkie przyprawy a dodatek to wedle uznania ryż ziemniaki pieczone w piekarniku aby wszystko się razem robiło

kotlety pewnie pyszne, ale dziś też mamlenia....
a lasagne lubię, ale sama jeszcze nigdy nie zrobiłam, bo nie wiem jaki sosik dodać..beszamelowego nie znam, a pomidorowy zawsze do spaghetti robie - wiec podobny smak - nie chce..

u nas na obiad NIC

ja nigdy nie daje beszamelowego bo nie lubimy ale widziałam że chyba knorr ma gotowy w proszku

a jak mi sie juz naprawde nic nie chce to robie albo placki zmieniaczane ( z paczki knorr) albo kotlety mielone;-)

reklama
Do góry