reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

Gosia udka z piekarnika polewane pod koniec miodem to ulubiony obiad Szymka.

a na dziś mój mały książę zażyczył sobie pierś z kurczaka kalafior i ziemniaczki więc obiad zaplanowany dla męża schabowy bo on piersi nie lubi.

reklama
KArola oj tak w miodzie pycha tylko ja troszkę mniej kcal chciałam zrobić hehe ;) ale chętnie bym takie zjadła u mnie R robi rewelacyjne aż mi ślina cieknie !

dziś piersi z grilla + jakieś warzywa

Ja uwielbiam udka duszone w sosie z miodu i musztardy Dijon (tyle samo miodu i tyle samo musztardy). Udek się wtedy nie soli albo śladowo, bo dijońska jest słona. Pyyycha! No, ale z tych samych względów co Gosia narazie sobie odpuszczam :sorry2:
Zupy kremu z dyni nie jadłam, ale myślę, że smakowałaby mi :tak:
Z zup-kremów na pierwszym miejscu jest cukinowa, potem ze świeżych ogórków i szpinakowa.
A co u mnie dziś na obiad - nie wiem, co Tomek zrobi to będzie, narazie się nie chwalił co planuje.

ja rozcieńczam miód wodą ( moja mama rozcieńcza białym winem) i polewa 15 minut przed końcem wtedy tylko taka chrupiąca skórka się zrobi.

ja to z kremów to krem z kalafiora z dodatkiem uprażonych płatków migdałowych.

mmm, ale smaka narobiłyście kochane:tak:

ja z zup kremów to najbardzije lubie szparagową, a teraz to brokułowa na topie:tak::-)

u nas dzis kotlety schabowe zapiekane z ananasem, jabłkiem, serem plesniowym i zurawina + pieczone ziemniaczki + czerwona kapusta na ciepło - czyli moja mama szaleje w kuchni, bo brat z zona jutro wyjeżdzaja i pozegnalny obiad robi dziś

oj rosmerta jak ja lubię takie połączenia z kotletem... mniam..... A ja dziś robię ziemniaczane kiełbaski i zupę cebulową

reklama
Do góry