reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
ogórkowa i naleśniki z serem
Karola jak się robi taką pizzę?;-) Szkoda, że nie mam tego kanału kuchnia tv
Karola jak się robi taką pizzę?;-) Szkoda, że nie mam tego kanału kuchnia tv
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
wg. mnie ciasto podone do pierogowego tylko tyle że drożdze.
nie podam proporcji bo ja to zawsze tak na oko robię.
ok 2 szkl. mąki pszennej wymieszałam z pczuszczką suszonych drożdzy
1 jako wybełtałam z dośc sporą szczyptą soli ( nie dobrze jak drożdze spotkają się z solą)
2 łyżki oleju
wyrobiłam i jak już mniej więcej jaja wlepiły się w mąkę dodałam na oko 2/3 szkl ciepłej !!!!! wody i póxniej dosypywałąm mąki tak by ciasto się nie lepiło do rąk obsypałam mąką przykryłam i stało ok godziny.
później rwałam na małe kupeczki rozciągałam rękami kładłam na blachę na to dodatki i sru do piekarnika na 15 minut.
oni robili jako dodatek: mięsko mielone ( baranina- ja miałam łopatkę) usmażone dodać pomidoryjak na spagethii przyprawy podusić i gotowe dla nas dodatkowo robiłąm małe pomidorki wymieszane z oliwą posiekanym czosnkiiem chilii i takie poukładałam na pizzy.no a na koniec ser ser ser
serio łatwe i nie ma bałaganu ciasto można rozciągać bezpośrednio na blaszcze wysmarowanej lekko olejem.
ale co ja dziś na obiad zrobię to nie wiem.
nie podam proporcji bo ja to zawsze tak na oko robię.
ok 2 szkl. mąki pszennej wymieszałam z pczuszczką suszonych drożdzy
1 jako wybełtałam z dośc sporą szczyptą soli ( nie dobrze jak drożdze spotkają się z solą)
2 łyżki oleju
wyrobiłam i jak już mniej więcej jaja wlepiły się w mąkę dodałam na oko 2/3 szkl ciepłej !!!!! wody i póxniej dosypywałąm mąki tak by ciasto się nie lepiło do rąk obsypałam mąką przykryłam i stało ok godziny.
później rwałam na małe kupeczki rozciągałam rękami kładłam na blachę na to dodatki i sru do piekarnika na 15 minut.
oni robili jako dodatek: mięsko mielone ( baranina- ja miałam łopatkę) usmażone dodać pomidoryjak na spagethii przyprawy podusić i gotowe dla nas dodatkowo robiłąm małe pomidorki wymieszane z oliwą posiekanym czosnkiiem chilii i takie poukładałam na pizzy.no a na koniec ser ser ser
serio łatwe i nie ma bałaganu ciasto można rozciągać bezpośrednio na blaszcze wysmarowanej lekko olejem.
ale co ja dziś na obiad zrobię to nie wiem.
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Karola dzięki za przepis i link do strony Widzę, że kuchnia.tv leci na Cyfrze+
U nas dzisiaj noodle z warzywami i kurczakiem;-)
U nas dzisiaj noodle z warzywami i kurczakiem;-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
mizeria +jajko smazone (sadzone) + ziemniaki duszone
Hubek zamiast mizerii (bo jogurt + smietana, więc zakaz) zje fasolke szparagową, pewnie w mega ilości;-)
Hubek zamiast mizerii (bo jogurt + smietana, więc zakaz) zje fasolke szparagową, pewnie w mega ilości;-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
nie słyszalam tego, dobrepot z kury czyli rosół ;-)
u nas dzis fasolka po bretońsku
reklama
agusia9915
Matka wariatka
sałata ze śmietana...ziemniaki młode i mieso mielone(tzn nie chce ich piec i siedze i myślę co z niego zrobić )
Podziel się: