reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
jak robicie brukselkę...?na parze,z mlekiem ,z cukrem , wczesniej mrozicie (wszystko po to żeby wydobyć najpierw goryczkę )?

rosół:blink:
 
ja robię zwyklą, nie mrozoną, obieram i wrzucam na wrzatek osolony, dodaje troche miodu najwyzej, ale nie zawsze, jak jest dobra brukselka to wcale nie jest gorzka, wiadomo ma taki posmak ale to własnie jej smak jest:tak:
 
a u nas pustka w lodówce zaraz uciekamy do sklepu a na obiad mam jeszcze zamrożone wigilijne pierogi:z kapustą i grzybami no i z twarogiem i czosnkiem i pietruszką a dla Szymcia kotlecik z piersi kurczaka i mini marchewka.
 
no to u mnie ziemniaki, kurczak pieczony , fasolka szparagowa i szpinak ;-)

Ja brukselki nie lubię :zawstydzona/y: Emilka też nie a R lubi ale mówi że po niej cierpi i nie jada;-)
 
ja robię zwyklą, nie mrozoną, obieram i wrzucam na wrzatek osolony, dodaje troche miodu najwyzej, ale nie zawsze, jak jest dobra brukselka to wcale nie jest gorzka, wiadomo ma taki posmak ale to własnie jej smak jest:tak:
Ja robię identycznie i też tak uważam:tak:

Dzisiaj barszcz biały z jajkiem i jeszcze bym ruskie pierogi zjadła;-) Może po południu się wezmę i trochę ulepię:tak:
 
reklama
Do góry