karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
- Dołączył(a)
- 5 Październik 2006
- Postów
- 4 112
dawaj przepis :-)
Agusia, sorki ze dopiero dzis, ale wczesniej tutaj nie wchodzilam
A wiec tak:
skladniki:
-1 1/2 kg filetow z fladry
- 1 1/2 szklanki slodkiej smietany
- 4 lyzki musztardy
- sok z 1 cytryny
- maka
- maslo do smazenia
- sol, pieprz
Smietane polaczyc z musztarda i sokiem z cytryny. Powstalym sosem zalac filety i wstawic na godzine do lodowki. No a pozniej rybe osaczyc z sosu, doprawic sola i pieprzem (wg przepisu solic i pieprzyc juz usmazone ryby, ale mi to jaks nie pasowalo) , obtaczac w mace i smazyc na masle. Nie wiem jakby smakowalo smazone na oleju lub oliwie, ale na masle bylo nawet ok.
Chociaz u tesciowej jakos smakowalo inaczej.
Smacznego