reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Rozalka, zapodaj przepis na tą rybkę w sosie czosnkowym :sorry:

U nas dziś będą pierogi z ziemniakami (jak się Tomek nie rozmyśli i będzie chciało mu się robić).
 
Kasiad
-ryba (z pół kg.)-ja mam dorsza trochę mniej
-posypać sola,pieprzem,piec na patelni z obu stron,
-przełożyc do naczynia żaroodpornego,
-dużą śmietane 12% wymieszać z łyzką musztardy,dodać -rozdrobniony czosnek(lub trochę sproszkowanego),doprawic sola,pieprzem i ziołami prowansalskimi,
-polac sosem rybę,posypac startym żółtym serem,
-zapiekac jakies 20 minut w piekarniku na 200 stopni.:-)
 
Dzięki Rozalka :tak: brzmi smacznie, napewno wypróbuję :tak:
A rybkę obtaczasz w mące przed pieczeniem :confused:
I z czym to podajesz? z ziemniakami czy czymś innym :confused:
 
Dzięki Rozalka :tak: brzmi smacznie, napewno wypróbuję :tak:
A rybkę obtaczasz w mące przed pieczeniem :confused:
I z czym to podajesz? z ziemniakami czy czymś innym :confused:

w przepisie nie było napisane,żeby obtaczać,ale ja obtaczam.A podaje z ziemniakami i warzywami na parze.Można z frytkami.:tak:
 
reklama
Kasiad
-ryba (z pół kg.)-ja mam dorsza trochę mniej
-posypać sola,pieprzem,piec na patelni z obu stron,
-przełożyc do naczynia żaroodpornego,
-dużą śmietane 12% wymieszać z łyzką musztardy,dodać -rozdrobniony czosnek(lub trochę sproszkowanego),doprawic sola,pieprzem i ziołami prowansalskimi,
-polac sosem rybę,posypac startym żółtym serem,
-zapiekac jakies 20 minut w piekarniku na 200 stopni.:-)

robiłam tak samo tylko bez czosnku dodawałam tylko kperek :tak: pycha:tak:


my mamy pierogi z mięskiem+barszczyk czerwony
 
Do góry