reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

dziś schabowy z kością ziemniaczki i wlasnie nie wiem jakas surówka albo marchewka z jabłkiem lub kalafiorowa

reklama
u nas dziś lazania :-)

Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?

U nas dziś będzie rosół z makaronem.

Ja też bardzo lubię sałatkę kalafiorową, ale u nas się ją robi z surowego kalafiora: kalafior utarty na drobnej tarce, do tego majonez, jajka ugotowane na twarde w kostkę, posiekany koper, sól i trochę zgniecionego czosnku (czosnek niekoniecznie, ale ja zdecydowanie wolę z czosnkiem).

U nas czosnek też w większości potraw :tak: Wszyscy lubimy.

Rosmerta, wypróbuj tą sałatkę, bo jest naprawdę smaczna :tak: Ale trzeba ją utrzeć naprawdę na tarce, bo podzielony na różyczki w tej sałatce nie pasuje. Ja ucieram na elekrycznej.

Ostatnia edycja:
spróbuję spróbuję:tak::-) ja w moi=jej dziele właśnie na różyczki no ale tam pasuje bo jest lekkoo podgotowany i tez jest pyszna ta sałatka, możezcie też wypróbować:-)
u nas w domu tez wszyscy "czosnkowi" ;-):-D w uzyciu na bieżąco sos/dip: majonez+ketchup+czosnek do wszystkich potraw mięsnych niemalże:-)

u nas dziś lazania :-)

Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?
no dokladnie tak samo tylko kalafior calkiem surowy utarty na drobnej tarce.i jeszcze co dodaje to lyzeczkę od herbaty ostrego Ketchupu :)

zmiana kalafiora nie bylo w sklepie beda tarte buraczki na cieplo.

reklama
Do góry