reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
u nas dziś lazania :-)
Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?
Karola ja sałatke kalafiorową robie tak: kalafiora wrzucam do wrzątku na chwilke tylko, by pozostał chrupki lekko, odcedzam i gdy wystygnie dodaję majonez + czosnek przez praskę + sól+ pieprz - jest naprawde pyszna, wczoraj mielismy do obiadu i znikała w ekspresowaym tempie:-)
a ty jak robisz?
U nas dziś będzie rosół z makaronem.
Ja też bardzo lubię sałatkę kalafiorową, ale u nas się ją robi z surowego kalafiora: kalafior utarty na drobnej tarce, do tego majonez, jajka ugotowane na twarde w kostkę, posiekany koper, sól i trochę zgniecionego czosnku (czosnek niekoniecznie, ale ja zdecydowanie wolę z czosnkiem).
Ja też bardzo lubię sałatkę kalafiorową, ale u nas się ją robi z surowego kalafiora: kalafior utarty na drobnej tarce, do tego majonez, jajka ugotowane na twarde w kostkę, posiekany koper, sól i trochę zgniecionego czosnku (czosnek niekoniecznie, ale ja zdecydowanie wolę z czosnkiem).
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
z surowego kalafiora jeszcze nie robiłam, muszę spróbować no czosnekm obowiązkowo, daje taki fajny smak :-) ja w ogóle uwielbiam czosnek
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
U nas też.U nas dziś będzie rosół z makaronem.
J.
z surowego kalafiora jeszcze nie robiłam, muszę spróbować no czosnekm obowiązkowo, daje taki fajny smak :-) ja w ogóle uwielbiam czosnek
To tak jak ja,uwielbiam dodawać czosnek do potraw.A mąż juz sie przyzwyczaił(a kiedyś nie lubił,he,he)
U nas czosnek też w większości potraw Wszyscy lubimy.
Rosmerta, wypróbuj tą sałatkę, bo jest naprawdę smaczna Ale trzeba ją utrzeć naprawdę na tarce, bo podzielony na różyczki w tej sałatce nie pasuje. Ja ucieram na elekrycznej.
Rosmerta, wypróbuj tą sałatkę, bo jest naprawdę smaczna Ale trzeba ją utrzeć naprawdę na tarce, bo podzielony na różyczki w tej sałatce nie pasuje. Ja ucieram na elekrycznej.
Ostatnia edycja:
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
spróbuję spróbuję:-) ja w moi=jej dziele właśnie na różyczki no ale tam pasuje bo jest lekkoo podgotowany i tez jest pyszna ta sałatka, możezcie też wypróbować:-)
u nas w domu tez wszyscy "czosnkowi" ;-) w uzyciu na bieżąco sos/dip: majonez+ketchup+czosnek do wszystkich potraw mięsnych niemalże:-)
u nas w domu tez wszyscy "czosnkowi" ;-) w uzyciu na bieżąco sos/dip: majonez+ketchup+czosnek do wszystkich potraw mięsnych niemalże:-)
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
no dokladnie tak samo tylko kalafior calkiem surowy utarty na drobnej tarce.i jeszcze co dodaje to lyzeczkę od herbaty ostrego Ketchupuu nas dziś lazania :-)
a ty jak robisz?
zmiana kalafiora nie bylo w sklepie beda tarte buraczki na cieplo.
agusia9915
Matka wariatka
mi tezale mi narobiłyście apetytu na tą sałatkę ;-)
w weekend zrobię
teraz pyzy z miesem a na 17 piersi i reszta obiadu
reklama
agusia9915
Matka wariatka
rosół,serowa i wiele innych zareł;-)
Podziel się: