reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Placuszki są bardzo proste:-)Podwójną pierś kroimy drobno w kostkę, może być krzywo posypujemy przyprawą do drobiu i dodajemy po dwie łyżki: mąki, wody startego żółtego sera, plus dwa jajka. Wszystko mieszamy i smażymy na oleju tak jak racuchy. Wielkość i grubość, kwestia smaku.Gdyby jajka były duże, to można dodać troszkę więcej mąki. Szybko, a w smaku podobne do piersi panierowanejMiśka to ja poproszę o przepis na te placuszki...bo nigdy takich nie robiłam A ziemniaki to jak zapiekasz??
A ziemniaki były ugotowane i zapieczine w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
pierś ma być surowa?Placuszki są bardzo proste:-)Podwójną pierś kroimy drobno w kostkę...
Ja z kolei zapiekam surowe ziemniaki. Obieram i kroję w mniejsze cząstki (powiedzmy średnio 3x3 cm), kładę na płaskiej blaszce od piekarnika, zwilżam ręce w oleju i "głaskam" te ziemniaki tłustymi dłońmi, żeby się z każdej strony obtłuściły. Potem posypuję przyprawą do ziemniaków i włączam piekarnik na 220 stopni na termoobiegu. Nie pamiętam ile się pieką dokładnie, ale koło godziny, są chrupiące z każdej stronyziemniaki były ugotowane i zapieczine w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
agusia9915
Matka wariatka
- Dołączył(a)
- 7 Sierpień 2006
- Postów
- 9 296
buehehezwilżam ręce w oleju i "głaskam" godziny, są
reklama
Podziel się: