reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Miśka to ja poproszę o przepis na te placuszki...bo nigdy takich nie robiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: A ziemniaki to jak zapiekasz??
Placuszki są bardzo proste:-)Podwójną pierś kroimy drobno w kostkę, może być krzywo:-D posypujemy przyprawą do drobiu i dodajemy po dwie łyżki: mąki, wody startego żółtego sera, plus dwa jajka. Wszystko mieszamy i smażymy na oleju tak jak racuchy. Wielkość i grubość, kwestia smaku.Gdyby jajka były duże, to można dodać troszkę więcej mąki. Szybko, a w smaku podobne do piersi panierowanej:tak:

A ziemniaki były ugotowane i zapieczine w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
 
Placuszki są bardzo proste:-)Podwójną pierś kroimy drobno w kostkę...
pierś ma być surowa?

ziemniaki były ugotowane i zapieczine w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
Ja z kolei zapiekam surowe ziemniaki. Obieram i kroję w mniejsze cząstki (powiedzmy średnio 3x3 cm), kładę na płaskiej blaszce od piekarnika, zwilżam ręce w oleju i "głaskam" :laugh2: te ziemniaki tłustymi dłońmi, żeby się z każdej strony obtłuściły. Potem posypuję przyprawą do ziemniaków i włączam piekarnik na 220 stopni na termoobiegu. Nie pamiętam ile się pieką dokładnie, ale koło godziny, są chrupiące z każdej strony :tak:
 
reklama
Do góry