reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co przydatne i nieprzydatne!

Kupiłam ostatnio pieluszki bella. ah co to był za NIEUDANY zakup:wściekła/y:Paula zawsze rano jest przesikana! trzeba wszystko zmieniać i przebierać:wściekła/y:
Dla mnie najlepsze są pampersy...chociaż jeszcze Hagisów nie używałam ale nie chcę już eksperymentować...

reklama
Co do pieluszek Bella Happy, to szkoda gadać...Raz nam zabrakło pieluch i mój facet pojechał kupić jakieś małe opakowanie jakichkolwiek pampków,no i kupił Bella.Tragedia...Na szczęście już następnego dnia miałam Huggies'y.I jak dla nas, to właśnie te są najlepsze.Używałam na początku Pampersa, ale później wypróbowałam Huggies i zostały, bo są ok.No i chusteczki też już teraz tylko Huggies.
A teraz w końcu przydają się: ochraniacz na łóżeczko (z tym, że służy raczej jako osłonka przed światłem) i przybornik na łóżeczko (do kieszonek upycham grzechotki itp i nie walają się po mieszkaniu).
A ostatnio to najbardziej przydatna u nas jest...MĄKA ZIEMNIACZANA :-p.

No widzicie, a ja mam teraz pampersy active z elastycznymi rzepami, a Martyna co noc jest obsikana i muszę ją przebierać. Z bellą i huggisami mam raczej pozytywne doświadczenia tylko teraz były jeszcze ciutek za duże dlatego kupiłam pampory, bo mają mniejszy zakres wagi i ... klops :-(. Chusteczki kupuje w rossmanie, belli też lubię, ale trochę za mocno pachną (tak jak nivea)

My używamy teraz pampersów bo mają najekonomiczniejsza wersję, używamy rozmiar 4 i w wiekszosci przypadków jest ok50 ppieluch w paczce a pampersów w tym jumbo paku jest 74 wiec kupuje je i jestem zadowolona,nawet bardzo. A chusteczki tez najfajniejsze są pampersa ale są drogie :wściekła/y: wiec kupuje je jak jest promocja albo kilka paczek za mniejsza kase, a tak to nivea tez ładnie myja, natomiast nie polecam dzidziusia, okropne mało nasączone i co z tego że tansze jak do mycia kupy trzeba pół opakowania zużyc.A happy nie próbowałam bo za duże na Zuze jeszcze sa:-)

U nas Huggies'y rządzą. Ostatnio musieliśmy też zastosować Fridę do nosa bo Kamyk załapał katar, sprawdziła się rewelacyjnie.

A u nas ostatnio jak leci Huggiesy, Papersy Activy no i Bella Happy tez. Belle naljlatwiej przesikać, no a i większa zawartość czasem przedostanie się przez ściągacz.

wychodzi na to ze nie ma pieluch idealnych:-Dja uzywam ostatnio husteczek z roosmana i sa nienajgorsze:tak:fakt pampersy maja dobra cene kiedys z mezem porownywalismy ceny i pampersy wypadly najlepiej cenowo nawet nie oplaca sie na dobra sprawe kupowac tych np z biedronki czy "tanszych" marketowych:tak:
pajola aspirator frida ekstra rzecz:tak: mi przydal sie bardzo maly mial juz dwa razy katar i nie rzucilo mu sie na ucho oskrzela czy pluca dzieki tem urzadzeniu polecam tez wode morska:tak:

No aspirator Frida super sprawa, szczególnie pomocny przy... ubieraniu. Kuba okropnie lubi bawić się tą rurką, gryźć i wyginać. Zdemontowałam reszte. Katarku na szczeście nie mieliśmy, więc spokojnie patrzę jak moje dziecko ma zajęcie:-) aja moge go spokojnie ubrać, szczególnie po wieczornej kąpieli.

reklama
Frida jest rzeczywiście super. Najpierw mieliśmy zwykłą apteczną gruszkę, ale to był koszmar. :-:)-:)-( Nie wyobrażamy sobie też życia bez maty edukacyjnej (sprawdza się jako doskonały uspokajacz) i przybornika na łóżko (raczej dużo miejsca w domku nie mamy ;-)). A nie przydają się nam różne rodzaje kosmetyków (pediatra zabroniła - ryzyko alergii).

Do góry