reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co przydatne i nieprzydatne!

My używamy oliwki Hippa, jest świetna, taka gęsta. Też przemywamy pupę ciepłą wodą (chusteczki tylko w nocy-Nivea Sensitive, nie chce nam się lecieć po ciepłą wodę) i uzywamy wacików lub płatków Dzidziuś (świetne do dużej kupy :). Mam chustę ale jak Kamyka w nią włoże to jest awantura, chyba że zacznę tańczyć to Mały jest zadowolony ale ile można tańczyć jak wariat po domu. Dziewczyny te nosidełka o których piszecie ponoć są bardzo niezdrowe dla bioderek i kręgosłupa, nawet dla tych maluchów które już siadają. BetiPK o poduszkach wyczytałam że do 2 roku życia dzieciaki powinny spać bez poduszki. A u nas super sprawdza się ten termometr do ucha.

reklama
potwierdzam-maluszek nie powinien spać na poduszce lecz tylko na materacyku. dowiedziałam się od pediatry. powiedział tez ze mozna pod nogi łóżeczka podłozyc kilka kasiazek z jednej strony (w przypadku gdy maluszek jest chory-bo wtedy lepiej i łatwiej się flegma odrywa).

A ja jeszcze jedną rzecz kupiłam zupełnie bezmyślnie - wanienkę Fisher Price FISHER PRICE J7813 WANIENKA AKWARIUM 3w1 WYPRZEDAZ (168959253) - Aukcje internetowe Allegro
i mogę z czystym sumieniem powiedzieć,że zwykła wanienka jest lepsza przede wszystkim dlatego że jest tańsza :tak: .A ta wkładka, którą się zapina w tej udziwnionej wanience to zupełnie bezużyteczna...A ja głupiutka myślałam,że to takie cudo i łatwo będzie się dziecko kąpać.Taaa,jasne...

u mnie nie sprawdził się wogóle przewijak,jak już przebieram Paule to na naszym łózku na kocyku..kołderka i poduszka też narazie jest nie używana bo przykrywam ją kocykiem. do kąpieli używam Nivea płyn do kąpieli o mydełko Bambino i oliwki też nie używamy Paula nie ma problemów z przesuszaniem skóry a 3 flaczeczki oliwki stoją na półce nietknięte:confused: chusteczki do pupci jak najbardziej w użyciu i nigdzie się bez nich nie wybieram. kupujemy w realu bardzo tanie za 13zł 4x72 z Bella Happy. krem do pupci Sudokrem a do twarzy Bambino. ja ze swojego wózka też jestem zadowolona i także jest z funkcją spacerówki.a termometr mamy taki zwykły elektroniczny i mierzymy w pupci:tak:

U nas przewijak w lazience jest super!Zwlaszcza przy big kupa lub fontanna di trevi!;-)Kosmetykow przed porodem nie kuopwalam bo niemowlaki czesto uczulaja, do dzis kapiemy w Oilatum.
Chusteczek nawilz. uzylam moze z 10 szt od porodu, raz odparzylo i uzywam tylko jak jestmy poza domem.
Odciagacz do pokarmu -kasa wydana w bloto. Odciagam tylko recznie i w trzy sekundy.
Lezaczek Fisher Price - prezent ale nie wyobrazam sobie jak by bez niego bylo.
Ostatnio kupilam pieluchy Bella Happy bo u nas w Albercie nie ma Huggisow flexow i jestem zadowolona :-)

Ja nie kupowałam kosmetyków,wszystko dostałam w prezencie a te pieluszki Bella wychodzą drożej niż Pampers a wcale nie są takie lepsze!
właśnie się zastanawiałam nad kupieniem takiego leżaczka ale jak zobaczyłam cene to o mało zawały nie dostałam:szok:

moze u Was Kaira drozej wychodza...u nas wychodza po 40 gr
Naszego Kubusia Pamersy odparzaly. Huggisy sa fajne ale troche drogie (ok 70 gr szt) A big kupy Kubusia zadna pielucha nie wytrzyma:-) :laugh2:

My leżaczki mamy dwa, jeden taki zwykły,zapinam Oliwkę pasami i ją bujam no i wtedy szybciutko usypia :tak: .No i ten w uzyciu cały czas. A drugi to taki zbajerzony, z wibracją, melodyjkami, zabawkami, ale jakoś Oliwka nie przepada w nim leżeć, więc sobie leży i zagraca mieszkanie. Obydwa dostaliśmy :-) .
Ja i pieluch i chusteczek używam Pampersa i jestem z nich zadowolona.
Co do laktatora, to kupiłam z Aventu i użyłam może 2 razy...Ale moja dobra koleżanka w sierpniu urodzi dzidziusia więc jest chętna na jego kupno.
Aha.Kupiłam też podgrzewacz, no i przydaje się,jak trzeba mleczko podgrzać :tak: :-) .

reklama
Jeśli chodzi o nożyczki z cążkami Canpola, to też się nacięłam ;-). Siostra kupiła mi babyono i te są bardzo dobre. Bez przewijaka życia sobie nie wyobrażam. Przez pierwszy miesiąc przewijałam Martynę na kanapie i mój kręgosłup zastrajkował. Mamy taki przewijak na łóżeczko i dobrze sprawdza sie też przy kąpieli bo pasuje na moją pralkę - mam ładowaną z góry. Leżaczek pożyczyła mi koleżanka i w sumie kilka razy z niego korzystałam. Częściej używamy maty edukacyjnej. Pieluszek używam tetrowych i bardzo sobie chwalę tzw. majtki z suchą pieluszką. Jednorazowych używam na noc i na dłuższym wyjeździe, to w sumie kupuje te które są w promocji. Za to boje się korzystać z nosidełka. Mam wrażenie że paski się zerwą albo odepną te plastiki. A tak się nie mogłam doczekać. Na szczęście to była darowizna ;-) Laktator mam ręczny canpola. Klika razy z niego korzystałam i myślę, że jeszcze się przyda.

Do góry