kasia.zosia
Moderatorka
Jasne, że dobrze ze zdaje sobie sprawe. Ale warto też zauważyć , że jak będzie strasza to tez może być zle. Moze bedzie musiala przelezec ciaze i straci rok szkoly, a moze jak bedzie starza bedzie to samo i straci prace. A dziecko chyba najlepiej mieć gdy się czuje, ze to właściwy moment. Zalety i wady ma każda sytuacja, najważniejsze żeby człowiek był świadomy czego się podejmuje, jakie konsekwencje będa mieć te decyzje. Ja się zdecydowałam mając 25 lat bo wtedy czułam się gotowa ale nie pod względem finansowym czy zawodowym a po prostu psychicznym.Kasia.zosia problem jest taki że nigdy nie wiesz czy będzie idealna a tak jest poprostu spokojniejsza głowa. Bo pewnie wszystko idzie pogodzić pod warunkiem ze dobrze idzie. Moje ciążę nie szły idealnie i wiem ile nerwów kosztuje ogarniecie wszystkiego gdy trzeba leżeć i myśli się tylko żeby było dobrze. Jasne że nie ma co zakładać czarnych scenariuszy ale nie każdemu przytrafia sie bezproblemowy i dobrze że autorka zdaje sobie z tego sprawę
Możemy się na pewno zgodzic, że dziewczyna pisze swiadomie, zdaje sobie sprawę z ryzyka i jest na tyle dojrzała by mogła podjąć decyzje. Tym co ludzie powiedzą bym się naprawdę nie przejmowala.