reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Gratulacje dla Oliwci!!

Viki czasem pokazuje jak chce jesc (bobomigi przynosza efekty ;-) ), jak pytam gdzie jest mis lub pilka to tez przynosi, ale ksiazeczkami nie umiem ja zainteresowac :-( No i stoi juz sama bez trzymanki przez kilka sek

reklama
Brawo dla Oliwki super że już takie odległości pokonuje.

A moja Dominika zaczęła płynnie chodzić przy meblach a jak coś jest za daleko to myk na kolana i sobie przejdzie na kolanach,potem spowrotem na nogi i chodzi dalej przy meblach.A najlepiej mi sie chce z niej śmiać jak ja myje naczynia to Dominika stoi koło mnie przy automacie i szuka w nim kuleczki.A jak ją zawołam aby podeszła do mnie bliżej to chop na pupe potem na kolana i podciąga sie na moich spodniach do góry.Raz był pech miałam dresy i ściągła mi je z dupska.A i od 2-ch tygodni sie zaczyna puszczać mebli i stoi chwilke bez trzymania.

Brawa dla Oliwki!

Jagoda też się puszcza :)
I stoi sama -albo ok 10 sekund, albo do póki się nie zorientuje, że dobrze by się było czegoś trzymać.

To ja szybciutko coś wam napisze postawiłam Dominike na podłogę i puściłam a ta mała glizda przeszłą 4 kroki w moją stronę
Normalnie jestem w szokuuuuuuuuu

Joaśka to tak jak Dominika też sie puści stoi 5 10 sekund i sie po chwili orientuje ze niczego sie nie trzyma i bam na pupe.

A zapomniałąm sie jeszcze wam zapytać czy wasze pociechy też ładnie chodzą jak sie je trzyma za jedną rączke.
Bo Dominika wczoraj przeszła cały przedpokój a musze powiedzieć ze mamy długi bo aż 6m

No nieźle Rybcia - pogratuluj Dominice!

Jagoda chodzi za jedna rękę, ale woli się trzymać za dwie, bo tak jest szybciej, a ona na szybkość leci ;p

Victor za jedną rękę trzymany to chodzi jakby pół litra wypił:tak::tak: chwiejny jest jeszcze.Ale z szeleczkami,za dwie rączki i z drewnianym chodzikiem jest supcio:-):-).Też zaczyna się puszczać a jak się orientuje,że nikt go nie trzyma jest w szoku i szybko szuka podpórki:-D:-D.Co do dresów to Jackowi ściągną jak się wspinał po jego nogach:laugh2::laugh2:.Aż te nasze dzieci takie już duże.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI!!!

A oto umiejętności Karolinki:
- podaje rączkę na cześć,
- przybija piątkę,
- pa pa (czasami ;-) )
- stanie przy wszystkim także samodzielne przez kilkanaście sekund :-) (sama się puszcza :-) ),
- dreptanie za samochodzikiem (takim dużym co na nim można jeżdzić ale jeszcze ma za krótkie nóżki)
I to chyba wszystko :-)

reklama
Jagoda od wczoraj robi Indianina - takie u u u u u i przysłanianie i odsłanianie buzi. A jak się przy tym cieszy!

Też w końcu świadomie zaczęła robić cześć i papa (no, może na wpół świadomie, bo narazie papuguje, a sama z inicjatywą nie wychodzi)

A mój mąż twierdzi, że mówi "how are you?" ;p hihi

Do góry