reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

reklama
u nas raczej naprzemiennie - jeden caly dzien spanie z przerwami na jedzenie, a drugi - rozrabianie na calego i podsypianie na max pol godzinki

u nas jest różnie ale od początku prawie Kamilka przesypia nocki, teraz budzi się koło 5,6- tej na jedzenie i śpi gdzieś do 8 później jest tak, że jakąś godzinkę , dwie jest aktywna a później znowu sen, czasem śpi godzinkę, czasem dwie i też czasem jak płacze i nie jest to głód, ani mokra pieluszka ani chęć przytulenia to okazuje się, ze zmęczone i wtedy smoczek, do wózka, pare razy ją pobujam i śpi:-)

Jasio praktycznie w ogole w dzien nie spi... Chyba ze na spacerze jak sie buja wozkiem, l;ub w samochodzie. Na szczescie jak nie spi to potrafi zajac sie ladnie sam soba przez przynjamnije godzinke czasem :-) No i czasem podczas zabawy na macie edukacyjnej zasypia, ale to tak na max pol godzinki :-) Tak go nudzi ta cala edukacja :-D

(...)Więc jeśli Maja zdradza jednak oznaki niepokoju, płacze, albo np zasypia przy cycusiu i się budzi zaraz potem i znów "chce jeść" no to pewnie jest zmęczona.(...)

U mnie tak ostatnio jest :-(. Mały zasypia przy cycu, chcę go odłożyć do łóżeczka i za 15 min się budzi i płacze, daję mu smoka, ale nie za bardzo go chce. Jedynie śpi dłużej na spacerze w wózku albo jak ja leżę koło niego. Dziś o 17 jak go karmiłam to sobie kimnęłam i tak spaliśmy do 18:30, nawet odkurzacz nam nie przeszkadzał :-)

Pytanie z innej beczki. Czy wasze maleństwa robią głośno kupki, bo u nas zawsze wychodzi głośny bulgotnik i nie wiem czy to wina kolek, czy inne dzieci też tak mają. Zwłaszcza, że synuś albo dzisiaj zrobił dwa cichacze, albo umknęło to naszej uwadze.
No i jak tam mamy dzieci kolkowych, czy brzuszki waszych dzieciaczków wracają do formy?

stały tekst babć i dziadków - "a nie zjadłaś coś?" - no jasne, że zjadłam, kurde!! :wściekła/y:

Małemu schodzą te zmiany skórne i dużo lepiej zaczął przybierać. Więc to jednak nie skaza!! bardzo się cieszę :-)

reklama
Do góry