reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

No może podobny ale wydaje mi się że nie do końca - niech w chorobach będzie o chorobach - tutaj można pisać o różnych rzeczach, niekoniecznie o chorobach... Zobaczymy w praniu czy wątek się utrzyma po prostu :)

Hania też robiła ciemnozielone kupki na mieszance ale nie miałam pojęcia czemu. Skoro mówisz że to żelazo - możliwe.

Aletko możesz od razu poprawić "niepokoi" ;))

Pzdr

Agnieszka

reklama
Jeśli mała się dobrze się rozwija, przebudza się, jest wtedy przytomna i kontaktowa, przybiera na wadze to ja bym się nie martwiła

Agnieszka

dziękuje za szystkie odpowiedzi....co do przesypiania całej nocy...ja zastosowałam taka technike...córcia spi w dzien tak do ok 18-stej...19-stej...pożniej do 9-tej zajmuje ją różnymi zabawami potem karmienie...ok.21:30 jest kąpilek ok 20 min ubieranie..wyciszenie...i znowu cyc...wtedy mocno zasypia i spi do ok 5 rano...polecam sprobujcie ...juz 5 dobew ten sposob przesypia...

Przetestowaliśmy późne kąpanie jak byliśmy u teściów (mały zasnął o 23), rzeczywiście spał do 5, ale co z tego jak my nie mamy dla siebie czasu i w rezultacie kładziemy się spać o 1-2.
Dla mnie najlepiej, jakby mały budził się o 4 i o 9 :-) co sie mu raz zdarzyło jak był kapany po 20 i zasnął po karmieniu koło 21.

moja zuzia choćby nie wiadomo co, to zaśnie najwcześniej od 21 do 22.30 ( w skrajnych sytuacjach) - 23.00 i śpi do 3,dlatego kąpiel mamy między 20.15 a 20.30 - ale od 2 dni śpi do 5:)))))))))))))))))))))))))))

Kubuś był kąpany ok 21-22 i spal do 2 a potem ok 4-5 jadl a od kilku dni sam sie dopomina o kąpiel o 20 bo jest marudny a mimo to godziny pobudek sie nie zmieniły:-) czasem nawet ra:-)z tylko sie budzi, po jedzonku odbekujemy zmiana boczka i spi, oczywiscie czasem i zmiana pamputka jesli sytuacja tego wymaga:tak:

reklama
Aga- dzięki, też się cieszę, że tak jest i życzę sobie nadal takich długich snów u mojej żabci, dzisiaj spała do 4:25, czyli blisko 5.:-)

Do góry