Super dziewczyny, sprawdzę koniecznie jak każdy teraz, również borykam się z przesuszoną skórąOooo to prawda, zupełnie o nim zapomniałam ale on faktycznie działa cudownie.
reklama
Elencza
Fanka BB :)
Pilarix na suchą skórę faktycznie dobrze działa, ale na podraznioną już nie bardzo...
Jeśli masz ranki- nie polecam, będzie niemiłosiernie szczypać...
Polecam maść ze srebrem z apteki, a po zagojeniu tam ten krem z mocznikiem albo najzwyklejsza maść z witaminą A.
Jeśli masz ranki- nie polecam, będzie niemiłosiernie szczypać...
Polecam maść ze srebrem z apteki, a po zagojeniu tam ten krem z mocznikiem albo najzwyklejsza maść z witaminą A.
Super dziewczyny, sprawdzę koniecznie jak każdy teraz, również borykam się z przesuszoną skórą
Mydło w płynie jest fuj, bakterie zbierają się na opakowaniu, na pompce, dodawane są perfumy i duża ich część nie jest bakteriobójcza. Co ciekawe bakterie spływają z kostki, no i samo mydło starcza mi minimum 3x dłużej. Kto nie jest przekonany niech poczyta więcej informacji na Link do: Jak myć ręce?
Ajrin77
Ja gorąco polecam oprócz sprawdzonych kremów do rąk zakup na Allegro np. zakup parafiny kosmetycznej do rąk, taki zabieg można samodzielnie wykonać w domu, stosowany systematycznie ok 1 raz w tygodniu baaaardzo poprawia kondycję skóry rąk polega on na podgrzaniu parafiny do postaci płynnej, robimy peeling dłoni, smarujemy gruba warstwą kremu i kilkakrotnie maczamy dłonie w parafinie, na to nakładamy foliowe woreczki i grube skarpety albo ręcznik i czekamy ok. 20 min. Następnie ściągamy parafinę która wyschła i wklepujemy resztę kremu. Super sprawa! Polecam gorąco
Dużo zależy od płynu, którym dezynfekujemy dłonie. Większość z nich wysusza skórę, ale krem nawilżający daje radę. Niestety od kiedy w jednym sklepie płyn do dezynfekcji "wypalił" mi ręce, od tego czasu wchodzę tylko w rękawiczkach, które dezynfekuję przed wejściem.
L
Lad
Gość
Jeśli już za późno na kremy do rąk takie zwykłe, lub jeśli one powodują ogromne pieczenie to najlepsze na pierwszą pomoc jest Retimax 1500 kosztuje może ok 7zl a czyni cuda! Jest bardzo tłusty, nie wchłania się, trzeba z nim chodzić trochę i często nakładać. Mi pomógł po pierwszym nałożeniu, po pół godziny przestały piec mnie ręce. Trzy dni stosowania głównie na wieczór pomogło, zagoiły się popękania.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
lidia.aaa1
Wręcz przeciwnie, w wodzie z kostki zbierają się bakterie, dlatego jest ono mniej higieniczne i jest wycofane z obiektów publicznych.Mydło w płynie jest fuj, bakterie zbierają się na opakowaniu, na pompce, dodawane są perfumy i duża ich część nie jest bakteriobójcza. Co ciekawe bakterie spływają z kostki, no i samo mydło starcza mi minimum 3x dłużej. Kto nie jest przekonany niech poczyta więcej informacji na Link do: Jak myć ręce?
Ale w domu można używać co się chce.