reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na zniszczone dłonie?

Lusia62

Fanka BB :)
Przy tym wirusowym "szaleństwie" moje dłonie są maksymalnie zniszczone od ciągłego mycia i dezynfekcji. Po kremach do rąk, ręce strasznie mnie pieką.
Dłonie są spękane i spuchnięte :(
Może któraś coś poradzi?

Załączniki

• IMG_20200328_185948.jpg
    IMG_20200328_185948.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 497
  • IMG_20200328_190003.jpg
    IMG_20200328_190003.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 493
reklama
Ja używam kremów do skóry atopowej. Jak masz taki dramat to zakup sobie rękawiczki bawełniane, nałóż na noc emolient i takie coś trzeba parę razy powtórzyć. Niestety mamy ten sam problem i aktualnie używam Linum Emolient.

Czym myjesz i dezynfekujesz ręce ? One dopiero teraz tak wyglądają czy tak bywa ?
Kupiłam płyn do dezynfekcji rąk w aptece, a myje mydłem w płynie carex. Z dnia na dzień coraz gorsze są, czasami miałam suche dłonie odmycia, ale nie w takim stopniu :(

Kupiłam płyn do dezynfekcji rąk w aptece, a myje mydłem w płynie carex. Z dnia na dzień coraz gorsze są, czasami miałam suche dłonie odmycia, ale nie w takim stopniu :(
Te płyny wysuszają. Jak jesteś w domu to ja bym polecała ich często nie używać, tylko po wyjściu.. Można zrobić samemu taki z aloesem żel antybakteryjny. Dzisiaj był ten temat poruszany akurat na naszym wątku, dziewczyny polecały neutrogena, mixa, Lactulosum albo ręce w wosku. Ja od siebie żel aloesowy i na noc smaruje grubo kremem potem w rękawiczkę bawełniana, ja robiłam w worek(nie wiem czy to dobrze, ale pomagało).
No i nie trzec tak bardzo dłoni. Może nowe myiśli też tak działa.

Ja też mam takie dłonie nie tylko od żeli bakteryjnych, ale od praktycznie każdej chemii, której używam do sprzątania w domu. Polecam Ci krem mediderm po każdym myciu rąk i kilka razy dziennie smarowanie kremem zinalfat u mnie pomogło. Zamiast zinalfatu możesz używać też krem immunoglukan mi w nim nie pasuje to, że po posmarowaniu ręce się trochę kleją i jest mniej wydajny.

Bardzo polecam krem Pilarix! Pękały mi błony między palcami, stosuję regularnie od 2 tygodni (na dłonie i stopy) i mam miękką nawilżoną skórę. Warto stosować raczej na noc, bo produkt jest bogaty i tłusty, uwierzcie mi, działa cuda!

Bardzo polecam krem Pilarix! Pękały mi błony między palcami, stosuję regularnie od 2 tygodni (na dłonie i stopy) i mam miękką nawilżoną skórę. Warto stosować raczej na noc, bo produkt jest bogaty i tłusty, uwierzcie mi, działa cuda!
Oooo to prawda, zupełnie o nim zapomniałam ale on faktycznie działa cudownie.

reklama
Ja zrobiłam zapasy w rosmannie i bardzo polecam balsam do ciała z bebio (jest w wygodnym opakowaniu z pompką, stoi sobie na biurku i używam go jako kremu do rąk), lekkie peelingi i ew. rękawiczki regenerujące z Lirene :D

Do góry